Η κατασκευή ενός σπιτιού φαίνεται να αποτελεί μια μεγάλη και κουραστική διαδικασία, ιδιαίτερα στο ξεκίνημα της. Ωστόσο, το χτίσιμο ενός σπιτιού αποτελεί τη δημιουργία ενός χώρου που θα αποτελέσει τον χώρο που όλα τα άγχη της καθημερινότητας θα εξαφανίζονται, και θα περνάτε ποιοτικό χρόνο με όλα τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Για να μη χάσετε αυτή τη μοναδική ευκαιρία, η κατασκευαστική εταιρεία στην Αθήνα mecha μας είπε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε προκειμένου να ξεκινήσετε τις διαδικασίες για την κατασκευή ενός σπιτιού.

Eύρεση των κατάλληλων ειδικών

 

Η εύρεση των κατάλληλων ειδικών που θα αναλάβουν το χτίσιμο του σπιτιού σας είναι μια απόφαση που δε θα πρέπει να πάρετε ελαφρά τη καρδία. Θα πρέπει να είναι ειδικοί που όχι μόνο θα σας αποπνέουν εμπιστοσύνη, αλλά θα δείξουν ενδιαφέρον για τις ανάγκες και τις προτιμήσεις σας. Η βασική ομάδα που θα χρειαστείτε για το χτίσιμο του σπιτιού σας περιλαμβάνει έναν αρχιτέκτονα, έναν πολιτικό μηχανικό, έναν ηλεκτρολόγο μηχανικό και έναν μηχανολόγο μηχανικό. Η καλή συνεργασία με αυτούς είναι απαραίτητη, καθώς εκτός από την κεντρική ιδέα που έχετε για το σπίτι σας, θα σας  βοηθήσουν αρκετά με την γραφειοκρατία, αλλά και τον σχεδιασμό του σπιτιού.

Απαιτούμενες Μελέτες

Η ομάδα που θα επιλέξετε για το χτίσιμο του σπιτιού σας θα αναλάβει να διεκπαιρεώσει τις απαιτούμενες μελέτες, ώστε να εξασφαλίσετε την απόκτηση ενός σπιτιού που δε θα εμφανίσει προβλήματα, ή ζητήματα με την πολεοδομία. Ανάμεσα στις μελέτες αυτές συγκαταλέγονται:

  • Αρχιτεκτονική
  • Τοπογραφική
  • Αντισεισμική
  • Μελέτη θερμομόνωσης
  • Μελέτη πυροπροστασίας
  • Ενεργειακής αυτονομίας
  • Έλεγχος για την ασφάλεια των ηλεκτρολογικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων
  • Μελέτη του εδάφους

Απαραίτητες άδειες

Πριν ξεκινήσει η οποιαδήποτε διαδικασία, είναι σημαντικό να προετοιμάσετε όλα τα απαραίτητα έγγραφα για την οικοδομική και την πολεοδομική άδεια. Ο πολιτικός μηχανικός επιμελείται τα σχέδια, καθώς και το κόστος της κατασκευής και της σχετικής άδειας. Στη συνέχεια, αφού τα εγκρίνετε, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τα καταθέσετε στη σχετική αρχή και να περιμένετε την έγκριση τους.

Οικονομικό πλάνο

Πριν ξεκινήσει η οποιαδήποτε διαδικασία, είναι σημαντικό να οριοθετήσετε το budget το οποίο μπορείτε να διαθέσετε για το σπίτι σας. Φυσικά, θα πρέπει να συζητήσετε με τους μηχανικούς το μέγεθος αυτού του ποσού, ώστε να μη βρεθείτε προ εκπλήξεως και τα έξοδα είναι άνω των δυνατοτήτων σας. Η αμοιβή των μηχανικών σχετίζεται και με τον αριθμό των τετραγωνικών που θα  έχει έκταση η νέα σας κατοικία, καθώς και την περιοχή που θα βρίσκεται. Πριν την έναρξη των διαδικασιών, πληροφορηθείτε για το μέγεθος της αμοιβής τους, καθώς και για το συνολικό κόστος κατασκευής του έργου.

Χρονικό διάστημα

Σίγουρα θα ανυπομονείτε να μπείτε στο καινούριο σας σπίτι και να ανοίξετε εκεί ένα νέο κομμάτι της καθημερινότητας σας. Ζητήστε από την εταιρεία να σας δώσει ένα χρονικό διάστημα που μπορεί να ολοκληρώσει σωστά την κατασκευή του σπιτιού σας. Το διάστημα αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως το μέγεθος του οικήματος ή οι καιρικές συνθήκες. Ωστόσο αν έχετε μια εικόνα για το απαιτούμενο διάστημα, θα μπορέσετε να οργανώσετε όλες τις λεπτομέρειες για τη μετακόμιση.

Αν αυτό το άρθρο σας φάνηκε χρήσιμο και νιώθετε λιγο πιο έτοιμοι και ίσως λίγο πιο κοντά στο να πάρετε την απόφαση να ξεκινήσετε την κατασκευής του νέου σας σπιτιού τότε σας προτείνουμε να διαβάσετε για την υπηρεσία κατασκευής σπιτιού της Mecha και να δείτε τι μπορούν να προσφέρουν σε εσάς.

By X MIMHS

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.