Όλο και συχνότερα οι εργασιακοί χώροι απαιτούν τη χρήση στολής. Σε αυτούς τους χώρους που η στολή είναι απαραίτητη περιλαμβάνονται ο χώρος της υγείας, της κατασκευής, της εστίασης  αλλά και της πώλησης.

Όσον αφορά τον κλάδο της εστίασης, η χρήση στολής είναι αρκετά σημαντική, τόσο για το προσωπικό, όσο και για τους πελάτες. Ιδιαίτερα μάλιστα για το προσωπικό που δουλεύει σε μια κουζίνα, όπως για παράδειγμα οι σεφ, η στολή είναι σημαντική τόσο για λόγους υγιεινής, όσο και για λόγους άνεσης και ασφάλειας. Για το λόγο αυτό λοιπόν, παρακάτω σας περιγράφουμε τα ρούχα που πρέπει να φοράνε οι σεφ, αλλά και το υπόλοιπο προσωπικό μιας κουζίνας.

Σακάκια σεφ

Τα σακάκια σεφ αποτελούν αρκετά σημαντικό κομμάτι μιας στολής, τα οποία προστατεύουν ενάντια στις πιτσιλιές, το κάψιμο, το τηγανιτό λάδι και άλλα πιθανά ατυχήματα της κουζίνας. Το σταυρωτό κούμπωμα στο στήθος που έχουν τα περισσότερα από αυτά επιτρέπει το ξεκούμπωμα ορισμένων κουμπιών και το κούμπωμα τους στο πλάι για την κάλυψη πιθανών λεκέδων. Όσον αφορά τα μανίκια, υπάρχουν διαθέσιμα σακάκια τόσο με κοντά, όσο και με μακριά μανίκια. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια η επιλογή σε σχέδια και χρώματα είναι μεγάλη.

Ποδιά σεφ

Η ποδιά σεφ αποτελεί ιδιαίτερα χρήσιμο αξεσουάρ σε μια κουζίνα. Και αυτό γιατί παρέχει προστασία ενάντια σε καυτές πιτσιλιές από την κατσαρόλα ή το τηγάνι και άλλους πιθανούς κινδύνους. Φυσικά, πολλοί είναι οι σεφ που χρησιμοποιούν τις ποδιές τους ως εργαλείο για να πιάνουν καυτά σκεύη από τον φούρνο. Επιπλέον, οι ποδιές σεφ χαρίζουν μια πιο επαγγελματική και προσεγμένη εμφάνιση.

Καπέλο σεφ

Η πρώτη εικόνα που έρχεται στο μυαλό κάποιου όταν ακούει τη λέξη σεφ δεν είναι άλλη παρά ο ψηλός λευκός σκούφος. Ωστόσο, δεν είναι μόνο ο σκούφος που μπορεί να χρησιμοποιήσει ένας σεφ ως αξεσουάρ κεφαλιού κατά τη βάρδια του. Εξίσου πρακτικό ένα καπέλο σεφ.  Η λειτουργία του καπέλου δεν είναι άλλη παρά η απορρόφηση ιδρώτα και η αποφυγή πτώσης τριχών στα τρόφιμα. Φυσικά, επειδή δεν τους βολεύουν όλους τα καπέλα, οι μπαντάνες αποτελούν μια εξίσου βολική εναλλακτική.

Παντελόνι σεφ

Ένα παντελόνι σεφ συνήθως είναι φαρδύ με ελαστικό κούμπωμα στη μέση, και αποτελεί σημαντικό στοιχείο στην προσωπική του ασφάλεια και υγιεινή. Τι είδους προστασία μπορεί να παρέχει ένα παντελόνι σεφ; Η απάντηση δεν είναι άλλη παρά προστασία ενάντια στις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν σε μια κουζίνα, τις πιτσιλιές, τους λεκέδες και τα εγκαύματα.

Παπούτσια σεφ

Η σταθερότητα, η άνεση, και η προστασία από το γλίστρημα χαρακτηρίζουν τα απαραίτητα στοιχεία που πρέπει να έχουν τα κατάλληλα παπούτσια για μια κουζίνα. Τα παπούτσια που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητα μας δεν προσφέρουν την ίδια προστασία ενάντια σε κάποιο έγκαυμα, ή τραυματισμό από πτώση μαχαιριού. Μάλιστα, τα ειδικά κατασκευασμένα ανατομικά παπούτσια εργασίας χαρίζουν άνεση στο πόδι ακόμα και κατά τη διάρκεια πολλών ωρών ορθοστασίας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.