Μήπως ήρθε η ώρα να αντικαταστήσετε τα έπιπλα κουζίνας σας; Σε κάποιες περιπτώσεις τα ντουλάπια της κουζίνας  μπορούν να ανανεωθούν και να μοιάζουν σαν καινούργια. Σε άλλες περιπτώσεις η κουζίνα χρειάζεται ολική αντικατάσταση. Δείτε 5 ενδείξεις που μαρτυρούν ότι πρέπει να αντικαταστήσετε τα έπιπλα κουζίνας σας.

Τα ντουλάπια σας δεν επισκευάζονται

Κάποιες φορές όσο κι αν μας αρέσει ένα ντουλάπι και θέλουμε να το κρατήσουμε, αυτό δεν επιδέχεται επισκευής. Ακόμα κι αν πρόκειται για μία ποιοτική κατασκευή και όμορφη, κάποιες φορές δεν υπάρχει τίποτα που να μπορούμε να κάνουμε για αυτό. Τέτοιες ανεπανόρθωτες ζημιές μπορεί να είναι όταν υπάρχει κάποιο σημείο που έχει σαπίσει ή έχει μουχλιάσει ή έχει υποστεί καταστροφή από νερό ή υγρασία. Επίσης εάν δεν δράσει κανείς έγκαιρα, πολλές φορές τα ξυλοφάγα έντομα, όπως οι τερμίτες και το σαράκι, μπορεί να καταστρέψουν εντελώς τα έπιπλά σας. Μπορεί επίσης να υπάρχει ένα μεγάλο φούσκωμα στο ξύλο ή απλώς να έχει έρθει η ώρα του να καταρρεύσει. Σε γενικές γραμμές, υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις στις οποίες τα έπιπλα της κουζίνας σας δεν επιδέχονται διόρθωσης.

Τα έπιπλα είναι πολύ χαμηλής ποιότητας

Εάν μετακομίσατε σε ένα σπίτι με εξαιρετικά φθηνά, χαμηλής ποιότητας έπιπλα κουζίνας, η ανακαίνιση πολλές φορές δεν αποτελεί επιλογή. Αρκετές φορές ακόμα και έπιπλα κακής ποιότητας σώζωνται αλλά άλλες φορές, όπως για παράδειγμα σχεδόν όλη η δομή του επίπλου σας είναι φτιαγμένη από νοβοπάν, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να τα κάνετε προσανάματα και να τα αντικαταστήσετε με νέα έπιπλα κουζίνας που θα αντέχουν στο χρόνο και θα ταιριάζουν στην αισθητική σας.

Αλλάζετε τη διαμόρφωση της κουζίνας σας

Η διαδικασία ανακαίνισης κουζίνας και των ντουλαπιών της  έχει νόημα στις κουζίνες που πάνω-κάτω θα διατηρήσουν την ίδια διαμόρφωση χώρου. Εάν πρόκειται να αλλάξετε εντελώς τη διάταξη των επίπλων σας ή μεταφέρετε την κουζίνα σας σε ένα άλλο δωμάτιο του σπιτιού, θα πρέπει να εγκαταστήσετε νέα έπιπλα ή συμπληρωματικά με κάποια παλιά.

Έπιπλα με δυσοσμία

Μερικά ντουλάπια απλώς μυρίζουν άσχημα. Κάποιες φορές πρόκειται για μούχλα ενώ άλλες δεν θέλουμε να ξέρουμε. Το θέμα είναι ότι σε τέτοιες περιπτώσεις συνήθως δεν σώζεται η κατάσταση και θα πρέπει να τα αντικαταστήσετε με έπιπλα που μοσχοβολάνε φρέσκο ξύλο.

Θέλετε μεγαλύτερη εργονομία

Ένας ακόμα λόγος για να ανακαινίσει κανείς την κουζίνα του εξολοκλήρου είναι η βελτίωση της εργονομίας του χώρου. Η κουζίνα θα πρέπει πάνω από όλα να σας εξυπηρετεί και να σας διευκολύνει στις κινήσεις σας. Μπορεί για παράδειγμα να θέλετε να αλλάξετε εντελώς τα έπιπλά σας ή να τοποθετήσετε μία νησίδα στη μέση της κουζίνας ή μεγαλύτερο πάγκο εργασίας.

Στο DreamyKitchen θα βρείτε μια μεγάλη γκάμα από μοντέρνα ή κλασικά έπιπλα κουζίνας μοναδικής ποιότητας, καθώς και υπέροχα ιταλικά έπιπλα κουζίνας με την σφραγίδα “Made in Italy” που θα κρατήσετε στην κουζίνα σας για πολλά πολλά ακόμη χρόνια!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.