Το σπίτι μας είναι το καταφύγιο μας, το μέρος που αισθανόμαστε πιο ασφαλείς. Έτσι, είναι λογικό θα θέλουμε να το θωρακίσουμε ώστε να μείνει αδιάβλητο σε τυχόν απόπειρες διάρρηξης. Η παραβίαση μιας πόρτας αποτελεί το συνηθέστερο τρόπο παραβίασης ενός σπιτιού και είναι λογικό να είναι το πρώτο που σας απασχολεί για την ασφάλεια του σπιτιού σας. Έτσι για τη μέγιστη ασφάλεια στο χώρο σας και τη μέγιστη ψυχική ηρεμία σας, αξίζει να επενδύσετε σε μία πόρτα ασφαλείας. Ποια είναι όμως η πιο ασφαλής επιλογή πόρτας για το σπίτι σας; Ας δούμε ποιες πόρτες είναι πιο ασφαλείς, τι κάνει μία πόρτα ασφαλή καθώς και τα χαρακτηριστικά που πρέπει να προσέξετε όταν αγοράζετε πόρτα ασφαλείας.

Σε γενικές γραμμές, μία πόρτα με ιδιαίτερα αυξημένη ασφάλεια θα λέγαμε ότι είναι μία πόρτα με διπλή θωράκιση και κλειδαριά ασφαλείας κυλίνδρου με πολλαπλά σημεία κλειδώματος. Ο τύπος της πόρτας έχει να κάνει μόνο με την επένδυση (αν θα είναι από αλουμίνιο ή laminate), που είναι περισσότερο εικαστικό θέμα αν και οι πόρτες αλουμινίου επιλέγονται συχνά όταν έχουν επαφή με τις εξωτερικές καιρικές συνθήκες.

Θωράκιση

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέξετε όταν αγοράζετε μία πόρτα ασφαλείας είναι η θωράκιση. Μία θωρακισμένη πόρτα μπορεί να έχει μονή ή διπλή θωράκιση και εννοείται ότι στη δεύτερη περίπτωση είναι περισσότερο ασφαλής. Η μονή θωράκιση συνήθως αποτελείται από μια μονοκόμματη σκάφη στην εξωτερική πλευρά πόρτας και 1 – 3 νεύρα στην εσωτερική πλευρά πόρτας. Η διπλή θωράκιση διαθέτει τα προαναφερόμενα αλλά διαθέτει επίσης μόνωση και ένα μονοκόμματο φύλλο μεγάλου εσωτερικά.

Η ποιότητα στις θωρακισμένες πόρτες ασφαλείας εξαρτάται επίσης από το πάχος της λαμαρίνας (από 0,5 – 1,5 mm) καθώς και το φύλλο χάλυβα στο εσωτερικό της. Ιδανική επιλογή σε μια θωρακισμένη πόρτα ασφαλείας αποτελεί η ηλεκτρογαλβανιζέ ή γαλβάνιζε λαμαρίνα. Εξίσου σημαντικό ρόλο παίζει και το πάχος λαμαρίνας της κάσας. Ενώ κάθε λαμαρίνα θα πρέπει να βάφεται με ηλεκτροστατική βαφή.

Κλειδαριά

H κλειδαριά αποτελεί ένα από τα πρώτα πράγματα που προσπαθεί να παραβιάσει ένας διαρρήκτης. Όσο θωρακισμένη κι αν είναι επομένως η πόρτα σας αν έχει μία απλή και παλιά κλειδαριά, θα είναι εύκολο για τον οποιοδήποτε να τη διαρρήξει. Έτσι θα πρέπει να προμηθευτείτε μία κλειδαριά ασφαλείας κυλίνδρου νέας τεχνολογίας (ή νέας γενιάς) για θωρακισμένες πόρτες. Στην αγορά θα βρείτε κλειδαριές και με πλαστικό κύλινδρο. Για ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια καλό είναι να προμηθευτείτε μία κλειδαριά ασφαλείας με ατσάλινο κύλινδρο, στις οποίες μπορούν να τοποθετηθούν τα λεγόμενα defender, τα οποία είναι ατσάλινα προστατευτικά κυλίνδρου που αυξάνουν το επίπεδο ασφάλειας, αποτρέποντας τεχνικές διάρρηξης όπως η θραύση του κυλίνδου, το τρύπημα και η χρήση μοχλού. Τοποθετούνται στο εξωτερικό μέρος οποιασδήποτε πόρτας (από ξύλο, σίδερο ή αλουμίνιο) και βιδώνονται στο εσωτερικό της πόρτας, πάνω στη λαμαρίνα και την κλειδαριά. Υπάρχουν επίσης μαγνητικά defender και με ενσωματωμένο συναγερμό.

Ακόμη, καλό θα είναι να επιλέξετε μία κλειδαριά με πολλαπλά σημεία κλειδώματος (16 ή 19) και μικρό κλειδί ασφαλείας, μη αντιγράψιμο και μη παραβιάσιμο.

Τέλος, κάτι που θα πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι οι καλύτερες κλειδαριές είναι βαθμολογημένες σύμφωνα με το σύστημα ANSI, το οποίο χωρίζεται στις κλίμακες 1,2 και 3.

Πιστοποιήσεις

Μία θωρακισμένη πόρτα ασφαλείας θα πρέπει να διαθέτει πιστοποίηση αντιδιάρρηξης, που γνωστοποιεί το επίπεδο ασφάλειάς της σε προσπάθειες παραβίασης σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Υπάρχουν επίσης πιστοποιήσεις για τη θερμοπερατότητα, την ηχομείωση, τη διαπερατότητα αέρα, την υδατοστεγανότα, την αντοχή σε ανεμοπιέσεις και την αντοχή σε πυρκαγιές.

Επιλογή Συνεργάτη

Η σωστή τοποθέτηση της πόρτας ασφαλείας είναι ιδιαίτερα σημαντική για την αποτελεσματικότερη λειτουργία της και την αποφυγή προβλημάτων ασφάλειας.

Η Alumin Smart Line αποτελεί πρωτοπόρο εταιρεία στις θωρακισμένες πόρτες ασφαλείας από το 1980, παρέχοντας θωρακισμένες πόρτες ασφαλείας ύψιστης ποιότητας ενώ το έμπειρο και καταρτισμένο συνεργείο της θα διασφαλίσει την άψογη και σωστή τοποθέτηση της πόρτας σας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.