Με τη συμπλήρωση 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή, μια εθνική τραγωδία που σημάδεψε ανεξίτηλα την ιστορία του σύγχρονου Ελληνισμού, η απόδοση των δεουσών τιμών στην Επέτειο Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, και της υπόλοιπης Μικράς Ασίας, είναι διπλά σημαντική. Ιδίως για τον τόπο μας, τα Γρεβενά μας, σε πολλά χωριά των οποίων ο ποντιακός Ελληνισμός εγκαταστάθηκε αμέσως μετά τη άφιξή του στον κυρίως ελλαδικό χώρο, παρέχοντας στον τόπο την αξιοσύνη και την κληρονομιά του, χαρίζοντάς του έτσι υλική και πνευματική πρόοδο, και αποτελώντας πλέον αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτιστικού μας μωσαϊκού, η σημερινή μέρα αποτελεί ορόσημο, καθώς μάς θυμίζει ότι και μέσα σε μεγάλες δυσκολίες, με τον κοινό αγώνα μπορούμε να καταφέρουμε πολλά.




Έτσι, σήμερα τιμούμε και μνημονεύουμε όσους άδικα και απάνθρωπα χάθηκαν κατά μία από τις πρώτες συστηματικά οργανωμένες γενοκτονίες του 20ου αιώνα, στα αιματηρά γεγονότα που οδήγησαν στον ξεριζωμό του Ελληνισμού από πατρογονικές εστίες τριών χιλιάδων χρόνων.

Δηλώνουμε, λοιπόν, και φέτος πως ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ!

Και με εφόδιο τη μνήμη και την πολιτιστική κληρονομιά των χαμένων πατρίδων, οι Πόντιοι και Μικρασιάτες, όπως και όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, να δημιουργούμε και να διαπρέπουμε!

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε. ΓΡΕΒΕΝΩΝ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΦΩΛΙΝΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.