Η επιστολή αυτή συντάσσεται με αναστοχαστική ματιά και διάθεση προβληματισμού, αλλά πάνω από όλα με μια πικρία που προκύπτει από το γεγονός ότι η ΔΑΚΕ Καθηγητών  ΔΔΕ Γρεβενών, ενώ πανελλαδικά συνεχίζει να είναι η πρώτη δύναμη, στην περιφερειακή ενότητα Γρεβενών αποτελεί αξιοπρόσεκτη εξαίρεση,  σημειώνοντας το μικρότερο ποσοστό στις εκλογές αυτές από την ίδρυσή της.

Τι συμβαίνει στα Γρεβενά και η παράταξη αποδυναμώνεται με την πάροδο του χρόνου;




Για την απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι υπόλογοι όσοι απαρτίζουν το «προεδρείο» της ΔΑΚΕ Γρεβενών, δίκην μικρής παρέας ανθρώπων που τους  ενώνουν τα ατομικά τους συμφέροντα και οι προσωπικές τους φιλοδοξίες. Και το χειρότερο; Από δεκαετίας και πάνω, μετά τη συνταξιοδότηση του αιρετού προέδρου της ΔΑΚΕ Γρεβενών, κ. Γκάνη, σχεδόν πραξικοπηματικά  δεν διενεργούν εκλογές στο συνδικαλιστικό όργανο.  Με την ίδια πρακτική εξακολουθούν επιδεικτικά να αγνοούν τα αιτήματα ιστορικών στελεχών για ένταξη στα ψηφοδέλτια της ΔΑΚΕ. Στελεχών που ανήκουν στην παράταξη 30 και πλέον χρόνια και έχουν σημειώσει συντριπτικά ποσοστά  σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

Τα μέλη αυτά μέχρι σήμερα προσέφεραν ανιδιοτελώς στο κόμμα και χωρίς να διαπραγματεύονται και να ανταλλάσσουν την προσφορά τους με θώκους και αξιώματα, σε αντίθεση με τον φερόμενο ως πρόεδρο της ΔΑΚΕ Γρεβενών, κ. Καραγιάννη Δημήτριο, ο οποίος είναι «Ο βασιλιάς του βουνού και των λόγκων της Βασιλίτσας» και δοτός υπεύθυνος για θέματα Παιδείας από τον πρόεδρο της ΔΕΕΠ, κ. Τεντόγλου.

Και τίθεται το ερώτημα:

Για ποιο λόγο αποκλείονται από τα ψηφοδέλτια στελέχη όπως τα προαναφερόμενα; Περισσεύουν οι άνθρωποι στη Νέα Δημοκρατία; Συμβαδίζει η τακτική αυτή με το πνεύμα διακυβέρνησης που πρεσβεύει και προωθεί η ηγεσία του κόμματος;

Αναμένουμε ξεκάθαρες απαντήσεις.

Φυσικά, οι ευθύνες οφείλουν να επιρριφθούν και σε μέρος της ηγεσίας της παράταξη σε επίπεδο νομού, αλλά και σε όσους καλύπτουν τον φερόμενο ως πρόεδρο της ΔΑΚΕ αδιαφορώντας για τη βούληση εκείνων που στηρίζουν άξια στελέχη του κόμματος και εθελοτυφλούν για τη δυσαρέσκειά τους που ενδέχεται ή αναμένεται να έχει αρνητικές επιπτώσεις γενικότερα.

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για όσους απροκάλυπτα τοποθετούν σε πρώτη προτεραιότητα τα συμφέροντά  και την προβολή τους, σε βάρος του κόμματος της ΝΔ.

Ήδη έχουν αρχίσει να δρέπουν τους καρπούς των επιλογών τους και, δυστυχώς, αν δεν ωριμάσουν πολιτικά και δεν σκεφτούν με πνεύμα συλλογικότητας, με γνώμονα το καλό του νομού,  της παράταξης και του προέδρου, κ. Κ. Μητσοτάκη, θα πρέπει κάποιοι να τους το επιβάλλουν  στερώντας τους τη δυνατότητα να υιοθετούν τέτοιου είδους στρατηγική.

Ορισμένοι οφείλουν πρώτα να εγγραφούν ως μέλη της ΝΔ και στη συνέχεια να έχουν λόγο και άποψη για το μέλλον της και ακόμη χειρότερα, αποτελώντας τροχοπέδη στην προοπτική της.




Ας μην κωφεύουν όσοι έχουν μερίδιο ευθυνών για την κατάσταση  αυτή και δεν μασάμε τα λόγια μας. Πρόκειται για τους:

  1. Καραγιάννη Δημήτριο και
  2. Τεντόγλου Λεωνίδα

Σε όλα τα υπόλοιπα στελέχη που είναι εγγεγραμμένα στην παράταξη και ειδικότερα στη ΔΑΚΕ οφείλουμε σεβασμό και έμπρακτη αποδοχή στο έργο τους.


*Κωνσταντίνος Τζάτζης

Διευθυντής του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Γρεβενών

Εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ11

Αιρετό μέλος της Δ.Ε.Ε.Π. ΝΔ Γρεβενών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.