Περιοδεία στα Γρεβενά πραγματοποίησε την Πέμπτη 28 Απρίλη ο βουλευτής του ΚΚΕ, Λεωνίδας Στολτίδης, συνοδευόμενος από κλιμάκιο της ΤΕ Γρεβενών του Κόμματος.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του επισκέφτηκε το Γενικό Νοσοκομείο Γρεβενών και το εργοστάσιο παραγωγής ινοσανίδας της ALFAWOOD.

Στο κλιμάκιο συμμετείχαν η Γραμματέας της ΤΕ Γρεβενών, Ντάγκα Παναγιώτα, και ο Ρότσικας Ηλίας μέλος της ΤΕ Γρεβενών.

Στην περιοδεία στο ΓΝ Γρεβενών, η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ πραγματοποίησε αρχικά συνάντηση με την Διοικήτρια του Νοσοκομείου και στην συνέχεια με την πρόεδρο και την ταμία του Σωματείου Εργαζομένων.

Τη συζήτηση απασχόλησαν τα κενά του Νοσοκομείου, το οποίο όπως αναδείχθηκε αντιμετωπίζει προβλήματα με την στελέχωσή του σε γιατρούς, με κενά σε κρίσιμες ειδικότητες, όπως αυτή του αναισθησιολόγου και του ακτινολόγου, αλλά και σε παθολόγους που καλύπτονται προσωρινά με ιδιώτες γιατρούς αμειβόμενους με μπλοκάκι.

Στη συζήτηση, ο Λεωνίδας Στολτίδης ανέφερε πως το ΚΚΕ πραγματοποιεί τέτοιες περιοδείες ώστε να συμβάλει με τις παρεμβάσεις του στην προσπάθεια λύσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το δημόσιο σύστημα Υγείας, με αποτέλεσμα να υποβαθμίζεται η Υγεία του λαού, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη τα αιτήματα για σύγχρονη, στο ύψος των σημερινών δυνατοτήτων και αναγκών, πραγματικά δημόσια και δωρεάν Υγεία να γίνουν ζήτημα όλων των εμπλεκόμενων, πρώτα των υγειονομικών και αλλά και του λαού.




Παράλληλα μεταφέρθηκε η ανησυχία για τους σχεδιασμούς που έχουν κατατεθεί για μετατροπή του Νοσοκομείου, όπως και άλλων της Δυτικής Μακεδονίας σε «κέντρα ημερήσιας φροντίδας».

Θυμίζουμε πως στις αρχές του 2022, η δημοτική αρχή Κοζάνης παρουσίασε μελέτη που ανέθεσε σε ιδιωτική εταιρεία που αφορά την χαρτογράφηση της «ζήτησης των υπηρεσιών Υγείας καθώς και της αντίστοιχης προσφοράς για τη λήψη υπηρεσιών νοσοκομειακής περίθαλψης» για την πρόταση ίδρυσης ενός τριτοβάθμιου Νοσοκομείου στην ΠΕ Κοζάνης.

Παράλληλα η μελέτη προτείνει την «αναπροσαρμογή» των Γενικών Νοσοκομείων της Δυτικής Μακεδονίας, λειτουργώντας έτσι σαν «λαγός» της κυβερνητικής πολιτικής και του «νέου ΕΣΥ», που εγκυμονεί λουκέτα και συγχωνεύσεις για τα δημόσια Νοσοκομεία.

Μιλώντας στους εργαζόμενους της Ινοσανίδαςο Λ. Στολτίδης μεταξύ άλλων ανέφερε πως η συγκεκριμένη επιχείρηση είναι ένα παράδειγμα για τις μεγάλες δυνατότητες που υπάρχουν στην πατρίδα μας για παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας που μπορούν να συμβάλουν στην ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.  Ανέδειξε ότι εμπόδιο για την κάλυψη αυτών των αναγκών δεν είναι άλλη από την λειτουργία της οικονομίας με γνώμονα του κέρδους. Ενώ η παραγωγή αυξάνεται συνεχώς ταυτόχρονα αυξάνεται και η εντατικοποίηση και το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων συνεχώς επιδεινώνεται.

Έχει σημασία να εκφραστεί η αγανάκτηση των εργαζομένων σε κάθε χώρο δουλειάς», σημείωσε, προσθέτοντας «να γίνει μέσα από την οργάνωση δύναμη διεκδίκησης για ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης από την ακρίβεια που τσακίζει το λαϊκό εισόδημα, ενάντια την συντονισμένη προσπάθεια να τσακιστεί η οργάνωση των εργαζομένων, όπως και ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. (…) Όλα αυτά ενώ όλες οι κυβερνήσεις και τα αστικά κόμματα υπηρετούν την κερδοφορία του κεφαλαίου που επιτάσσει να συντριβεί ο μέσος μισθός και στη συνέχεια σκιαμαχούν για το ύψος του κατώτατου




Ο Λεωνίδας Στολτίδης τόνισε πως το ΚΚΕ θα συνεχίσει να στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, τόσο σε επίπεδο εκλεγμένων στη Βουλή και την τοπική διοίκηση όσο και σε επίπεδο εργατικού λαϊκού κινήματος.

Τέλος κάλεσε τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις της Πρωτομαγιάς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.