Προεδρεύοντος του Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών, κ. Φωλίνα Αθανασίου, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Πέτρος Σιούλης» του Διοικητηρίου Γρεβενών, την Πέμπτη 28 Απριλίου 2022, η συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, με θέμα «Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω των δασικών πυρκαγιών κατά την αντιπυρική περίοδο 2022».

Αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν ο σχεδιασμός και οι δράσεις πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών και ειδικότερα η έγκαιρη, αξιόπιστη και αποτελεσματική προετοιμασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την πρόληψη και τη βέλτιστη υποβοήθηση του έργου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην καταστολή των πυρκαγιών, κατά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο (από 1η Μαΐου έως 31η Οκτωβρίου 2022), τόσο στον ορεινό όγκο όσο, και σε χορτολιβαδικές εκτάσεις στις ημιορεινές περιοχές.

Κατά τη συνεδρίαση αξιολογήθηκε η περσινή αντιπυρική περίοδος, εκτιμήθηκε η κατάσταση, το προσωπικό και τα διατιθέμενα μέσα του κάθε εμπλεκομένου φορέα στα πλαίσια αρμοδιοτήτων του καθενός και επικαιροποιήθηκε η ήδη υπάρχουσα, άριστη συνεργασία για την προστασία της ζωής και περιουσίας των πολιτών, της γεωργίας-κτηνοτροφίας, των υποδομών, καθώς και του πολύτιμου δασικού περιβάλλοντος του τόπου μας.




Στη συνάντηση παρευρέθηκαν: ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Δασταμάνης Γεώργιος, o Δήμαρχος Δεσκάτης κ. Κορδίλας Δημήτριος, η Προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε.
Γρεβενών κα Παπαθεοδώρου Αλεξία, ο Διοικητής του 586 Τάγματος Πεζικού κ. Σαββίδης Γεώργιος, ο Υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γρεβενών κ. Ζαψαλής Ιωάννης, ο Υποδιοικητής της Αστυνομικής Δ/νσης Γρεβενών κ. Σιαφαρίκας Παναγιώτης, η εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Δασών Γρεβενών κα Βαρσάμη Αγορίτσα, o Ειδικός Συνεργάτης του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας κ. Δούφλιας Ευάγγελος, ο Δ/ντής Δ/κού – Οικονομικού της Π.Ε. Γρεβενών κ. Ζολώτας Δημήτριος, ο Δ/ντής Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής κ. Ντινόπουλος Κων/νος, η Δ/ντρια Τεχνικών Υπηρεσιών του Δ. Γρεβενών κα Κωσταρέλλα Κωνσταντία, η Πρ/νη Πολιτικής Προστασίας & κίνησης οχημάτων του Δ. Γρεβενών κα Λιούζα Ευαγγελία, ο Δ/ντής της ΔΕΥΑΓ κ. Τοτίδης Επαμεινώνδας, η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Γρεβενών κα Καπάτου Ευτυχία, ο υπεύθυνος του ΕΚΑΒ Γρεβενών κ. Αθανασίου Ιωάννης, ο Υποδιευθυντής της υπηρεσίας ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. κ. Τσεβεκίδης Νικόλαος, ο εκπρόσωπος Ε.Χ.Κ. Βασιλίτσας κ. Βραβοσινός Ιωάννης, ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού συλλόγου Γρεβενών κ. Ζεμπίλης Γεώργιος, ο Πρόεδρος Τ.Κ. Καληράχης κ. Πανταζής Ζήσης και ο Πρόεδρος Τ.Κ. Ποντινής κ. Βασιλειάδης Χαράλαμπος.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Π.Ε. ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.