Το μήνυμα Μητσοτάκη στον Μακρόν: «Μια νίκη για τη Γαλλία, την Ευρώπη, τη Δημοκρατία»

Ένας από τους πρώτους ηγέτες που έστειλαν συγχαρητήρια στον Εμανουέλ Μακρόν, ήταν ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο κ. Μητσοτάκης αφού συνεχάρη τον Γάλλο πρόεδρο για την επανεκλογή του, υποστήριξε πως η νίκη του είναι μια νίκη της Γαλλίας, της Ευρώπης και της Δημοκρατίας.

Το μήνυμα Μητσοτάκη στο Twitter:




 

Νικητής ο Μακρόν με 58% – Στο 42% η Λεπέν

Σαρώνει ο Εμανουέλ Μακρόν σύμφωνα με τα exit polls, συγκεντρώνοντας 58% έναντι 42% της Μαρίν Λεπέν και παραμένει πρόεδρος στη χώρα του.

Σε θρίαμβο για τον Εμανουέλ Μακρόν εξελίχθηκε, όπως φαίνεται, ο β’ γύρος των εκλογών στη Γαλλία καθώς ο νυν πρόεδρος σύμφωνα με το επίσημο exit poll εξασφαλίζει ποσοστό 58% έναντι 42% της Μαρίν Λεπέν. Η διαφορά των 16 μονάδων δείχνει και την άνετη επικράτηση του Γάλλου προέδρου, ο οποίος θα παραμείνει κάτοικος Ηλυσίων Πεδίων για ακόμα μια θητεία. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Εμανουέλ Μακρόν γίνεται ο πρώτος Γάλλος πρόεδρος τα τελευταία 20 χρόνια που ανανεώνει τη θητεία του. Ο τελευταίος ήταν ο Ζακ Σιράκ, ο οποίος επανεκλέχθηκε το 2002, με την πρώτη του εκλογή να είναι το 1995. Έκτοτε, οι Σαρκοζί και Ολάντ που ακολούθησαν, δεν είχαν καταφέρει να πείσουν τους Γάλλους πολίτες και αρκέστηκαν σε μια θητεία.

Ο Εμανουέλ Μακρόν εξασφαλίζει, όπως φαίνεται, μια δεύτερη εκλογή στη θέση του προέδρου της Γαλλίας, με την πρώτη να έρχεται τον Μάιο του 2017. Έτσι, για την επόμενη πενταετία ο Μακρόν θα είναι ο Γάλλος πρόεδρος έχοντας μπροστά του μεγάλες προκλήσεις τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και σε ό,τι αφορά την πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία ανέμενε τη νίκη του έναντι της Μαρίν Λεπέν η οποία εκφράζει εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις με τους «27».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.