Το αίμα δεν παρασκευάζεται και δεν αντικαθίσταται. Δεν αγοράζεται αλλά χαρίζεται και προσφέρεται. Προσφέρεται από άνθρωπο σε συνάνθρωπο.

Εμείς στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων, έχουμε αποδείξει πως στη διαχρονική πορεία μας στην Ελληνική Αστυνομία από την ένταξή μας στο Σώμα έως και σήμερα, η ανιδιοτελής ανάγκη για προσφορά βρίσκεται πολύ ψηλά στον κώδικα αξιών μας.

Η τεράστια έλλειψη μονάδων αίματος στην χώρα μας, δεν θα είναι παροδική. Η ανάγκη άμεσης πρόσβασης, τόσο των συναδέρφων μας όσο και συγγενικών μας προσώπων σε αυτό το ύψιστο αγαθό για την υγεία, παρατηρείται όλο και συχνότερα.

Για τους λόγους αυτούς το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ, με ομόφωνη απόφασή του από την 29/10/2021, ανακοινώνει την ίδρυση Συλλόγου Αιμοδοτών με την επωνυμία «Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων» , εγγεγραμμένο στο μητρώο Συλλόγων Αιμοδοτών με αριθμό 16029 / 2021.

Η ίδρυση του Συλλόγου Αιμοδοσίας της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. μας δίνει την δυνατότητα, σε συνεργασία με τα κατά τόπους Πρωτοβάθμια Σωματεία Συνοριακών Φυλάκων και με την συνδρομή κινητών μονάδων αιμοληψίας, να οργανωθούν ημερήσιες αιμοδοσίες σε όλη τη Χώρα, στις οποίες θα μπορούν να συμμετέχουν συνάδελφοι, φίλοι αλλά και απλοί πολίτες που θέλουν να προσφέρουν αίμα στο σύλλογό μας.

Παράλληλα κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί από οποιαδήποτε μονάδα αιμοληψίας ή νοσοκομείο να προσφέρει στο σύλλογο την προσωπική του μονάδα αίματος κατόπιν επικοινωνίας με το Σύλλογο.

Ο Σύλλογος θα λειτουργεί με βάση καταστατικές διατάξεις και για την τήρηση αυτών θα οριστεί από την Ομοσπονδία 5μελή ομάδα, αρμόδια για τη διαχείριση και την δραστηριότητα του συλλόγου – σύμφωνα πάντα με τα οριζόμενα.

Σκοπός μας είναι η συνεισφορά μας στο συνάδελφο αλλά και το συγγενή του που θα το έχει ανάγκη. Οφείλουμε να σταθούμε αρωγοί όλοι μας σε μια τέτοια προσπάθεια !

Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.