Όλα τα μέτρα ενόψει Χριστουγέννων
Νέα μέτρα για την καταπολέμηση της πανδημίας του κοροναϊού ανακοίνωσε στο υπουργικό συμβούλιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ σε μη εμβολιασμένους πολίτες άνω των 60 ετών που δεν έχουν προχωρήσει στην πρώτη δόση.

Η ημερομηνία που θα έχει ως περιθώριο η συγκεκριμένη κατηγορία πολιτών για να κάνει την πρώτη δόση θα είναι μέχρι τις 16 Ιανουαρίου.

Το πρόστιμο θα επιβάλλεται αυτόματα από την ΑΑΔΕ μετά από σχετική διασταύρωση των στοιχείων και τα χρήματα αυτά θα συγκεντρώνονται σε ειδικό ταμείο για τα νοσοκομεία.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό η Ελλάδα βρίσκεται 2η στην Ευρώπη σε ρυθμό καθημερινών ραντεβού για εμβόλιο για 3η δόση.




«Πάμε καλύτερα, αλλά όχι όσο πρέπει και όχι όσο θέλουμε», ανέφερε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας πως εκείνοι που νοσηλεύονται είναι κυρίως άνω των 60.

Όπως ανέφερε από τους 580.000 πολίτες άνω των 60 ετών, τον Σεπτέμβριο έσπευσαν να εμβολιαστούν μόνο 60.000 πολίτες.

«Η σημασία του εμβολίου ενός 70αρη ισοδυναμεί με 34 εμβολιασμούς νεότερων από πλευράς δημόσιας υγείας», ανέφερε ο πρωθυπουργός τονίζοντας πως με την απόφαση της υποχρεωτικότητας άνω των 60 ετών θα σωθούν ζωές.

2 δωρέαν self test στις γιορτές

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι και ενόψει των γιορτών η πολιτεία προχωρά σε ένα ακόμη συμπληρωματικό μέτρο.

Στο διάστημα από τις 6 έως τις 12 Δεκεμβρίου θα διαθέσει δωρεάν ένα self-test σε κάθε ενήλικο, εμβολιασμένο και μη, ώστε να εντοπιστούν πιθανοί ασυμπτωματικοί φορείς του ιού πριν από τα Χριστούγεννα. Η ίδια ακριβώς άσκηση θα επαναληφθεί και από τις 3 έως τις 7 Ιανουαρίου «ώστε να παρακολουθήσουμε την πορεία της μετάδοσης της πανδημίας στην διάρκεια των γιορτών», όπως είπε.

«Πρέπει να κερδίσουμε χρόνο και να ενθαρρύνουμε την τρίτη δόση. Αυτό θα γίνει αρχικά μέσω της υποχρεωτικότητας άνω των 60 ετών», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

in

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.