Τις καλύτερες εντυπώσεις σε μικρούς και μεγάλους άφησε για μια ακόμη χρονιά η κεντρική πολιτιστική εκδήλωση των Μουσικών Δρόμων που διοργάνωσε το βράδυ της Παρασκευής 17 Σεπτεμβρίου ο Δήμος Γρεβενών στο πλαίσιο της “Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2021”.

Συνολικά 14 καλλιτέχνες, μοιρασμένοι σε 6 διαφορετικά σημεία, μετέτρεψαν το κέντρο της πόλης σε μία υπαίθρια μουσική σκηνή καθώς είχε προηγηθεί η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στις οδούς Μακεδονομάχων και Φαρδυκάμπου όπου πεζοί και ποδηλάτες κινούνταν πλέον ελεύθερα μεταξύ των πλατειών Αιμιλιανού και Ελευθερίας.

Η συγκεκριμένη δράση είχε ως στόχο να αναδείξει τα πλεονεκτήματα που μπορεί να προσφέρει η αλλαγή χρήσης ενός δρόμου ο οποίος από μηχανοκίνητης κυκλοφορίας μετατράπηκε με μιας σε ένα πράσινο πεδίο μετακίνησης, ενθαρρύνοντας την έννοια του δημόσιου χώρου και την καλλιέργεια του περιβαλλοντικού ήθους.

Μία δράση που πραγματικά ώθησε τους δημότες να αφήσουν το αυτοκίνητό τους και να περπατήσουν ή να ποδηλατήσουν στους Μουσικούς Δρόμους, συνεισφέροντας στην μείωση των ρύπων και απολαμβάνοντας ταυτόχρονα ένα πλούσιο μουσικό ρεπερτόριο το οποίο ξεκίνησε με τραγούδια και μελωδίες του αείμνηστου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.

Γραφείο Τύπου

  Δημάρχου Γρεβενών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.