Μία τεράστια αγκαλιά περίμενε τα παιδιά του Κέντρου Νεότητας της Ι.Μ. Γρεβενών στην έδρα της Προεδρικής Φρουράς στην Αθήνα, όπου βρέθηκαν λόγω της συμμετοχής της Παιδικής Χορωδίας της Ι. Μητροπόλεως στην μεγάλη συναυλία που ετοίμασε η Εκκλησία της Ελλάδος στο Καλλιμάρμαρο για τα 200 έτη από την Ελληνική Επανάσταση.

Με βασική αιτία την έκδοση του εικονογραφημένου παιδικού βιβλίου «Ο Αη Γιώργης ο Φουστανελάς» που εξέδωσε η Ι.Μ. Γρεβενών, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου μας κ. Δαβίδ και μετά από έμπνευση του Κέντρου Νεότητας ως ελάχιστη συμβολή στην εορταστική επέτειο, τα παιδιά του Κέντρου Νεότητας, οι σύγχρονοι συντοπίτες και συμπατριώτες του Νεομάρτυρα Αγίου Γεωργίου του εκ Τσουρχλίου Γρεβενών και μαρτυρήσαντος εν Ιωαννίνοις, ζήτησαν από τους ανθρώπους της Προεδρικής Φρουράς να την επισκεφτούν, ώστε να παραδώσουν το βιβλίο μας στους Εύζωνες, τα παλλικάρια της Φρουράς, καθώς ο άγιος είναι ο Προστάτης της Προεδρικής Φρουράς, αλλά και το βιβλίο είναι αφιερωμένο σε αυτούς.

Και είναι αλήθεια πως σύσσωμη η Φρουρά από τον Διοικητή κ. Γ. Μπεσύρη, τον Υποδιοικητή κ. Ν. Βαβλέκη, τις υπευθύνους Επικοινωνίας, μέχρι τους ίδιους τους Εύζωνες-συνεχιστές του φρονήματος της ελευθερίας της πατρίδας και της πίστης μας και φρουρούς αγέρωχους της ιστορίας μας, υποδέχτηκαν τα παιδιά μας με περισσή χαρά και συγκίνηση, όπως δήλωσε ο κ. Διοικητής, ανοίγοντας την τεράστια αγκαλιά της Φρουράς. Και αν σκεφτεί κανείς πως είναι η μοναδική επίσκεψη στον χώρο που έχει πραγματοποιηθεί τα τελευταία 2 έτη, λόγω του covid, αναλογίζεται την βαρύτητα.

Συγκίνηση, όμως, πλημμύρισε και τις παιδικές καρδιές, καθώς αντικρίζαμε όχι μόνο τους ζωντανούς θρύλους της ιστορίας μας αλλά και την εικόνα του αγίου μας τόσο στην επίσημη αίθουσα της Φρουράς, όπου κι έγινε η παρουσίαση της ιστορίας της Φρουράς αλλά και της φορεσιάς του Εύζωνα. Φεύγοντας ένα δάκρυ προσευχητικής μνήμης, τιμήςευχαριστίας και δοξολογίας κύλησε από τα μάτια μας, με την παιδική και καρδιακή ευχή ο άγιος Γεώργιος ο Φουστανελάς να σκέπει με την χλαμύδα του τους Εύζωνές μας.

Φωτογραφικό υλικό και βίντεο:

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.