Σε ένα τελικό θρίλερ -όπως εξελίχθηκε- ο Μίλτος Τεντόγλου κατάφερε να κάνει σπουδαία «πτήση» προς το  χρυσό μετάλλιο στο τελικό του άλματος εις μήκος!

Ταλέντο, ικανότητα, αποφασιστικότητα και ψυχικά προσόντα συνθέτουν το προφίλ του Μίλτου Τεντόγλου, που από σήμερα είναι “χρυσός” Ολυμπιονίκης στο μήκος των Ανδρών με άλμα στα 8,41 μ. (0,1).

Ο κορυφαίος φέτος αθλητής με 8,60 μ., επιβεβαίωσε με τον καλύτερο τρόπο την κυριαρχία του, αφού “καθάρισε” τη νίκη στο έκτο και τελευταίο άλμα του, ενώ νωρίτερα στην εξέλιξη του αγώνα μπήκε και βρήκε αρκετές φορές στην πρώτη τριάδα των νικητών. Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι έκανε τον καλύτερο αγώνα της ζωής, αφού μπόρεσε να ανταπεξέλθει στο απόλυτο στην μεγαλύτερη διοργάνωση του πλανήτη.

Ο αθλητής μας ξεκίνησε τον αγώνα του με 8,11 μ. με ένα σίγουρο άλμα και στις δυο επόμενες προσπάθειες του συνέχισε με δύο άκυρα. Στο τέταρτο άλμα πέτυχε 8,10 μ. σε ένα σημείο όπου βρέθηκε εκτός βάθρου, αφού ο Χάρισον στην πέμπτη του προσπάθεια πέτυχε 8,15 μ. και τον άφησε για λίγο τέταρτο. Ο Τεντόγλου απάντησε αμέσως επίσης με 8,15 μ. και επέστρεψε στο βάθρο των νικητών. Στην έκτη προσπάθεια οι ανατροπές ήταν πολλές. Αρχικά ο Μόντλερ, ο οποίος έκανε ένα μεγάλο άλμα, οριακά άκυρο, λίγο αργότερα ο Κασέρες σημείωσε 8,18 μ. για να περάσει τρίτος και να αφήσει και πάλι τέταρτο τον Τεντόγλου.

Ο 23χρονος αθλητής από τα Γρεβενά, με πρώτο του προπονητή τον Βαγγέλη Παπανίκο, δεν είχε κανένα πρόβλημα όχι μόνο να απαντήσει στον Ισπανό, αλλά να βρει στο έκτο και τελευταίο του άλμα την επίδοση που έψαχνε από την πρώτη προσπάθεια. Ο Τεντόγλου με το 8,41 μ. δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Κουβανό Χουάν Ετσεβαρία, που στο τρίτο άλμα έκανε 8,41μ., ωστόσο δεν μπόρεσε να εκτελέσει το τελευταίο του άλμα, λόγω ενόχλησης στο πόδι. Ο προπονητής του Γιώργου Πομάσκι, οι συναθλητές, αλλά και όλα τα μέλη της αποστολής που ήταν στην εξέδρα του Ολυμπιακού Σταδίου πανηγύρισαν με την ψυχή τους το τελευταίο άλμα, το οποίο έβαλε το όνομα του Έλληνα αθλητή στην ιστορία της διοργάνωσης. Ο 23χρονος επέδειξε φοβερή ψυχραιμία και αποφασιστικότητα και επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά πως πρόκειται για τον πιο εξελίξιμο και σταθερό άλτη των τελευταίων ετών και φυσικά τον κορυφαίο Ευρωπαίο.

Το άλμα:

Ο Χουάν Ετσεβαρία (Κούβα) κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, το πρώτο του σε Ολυμπιακούς Αγώνες, με άλμα στα 8,41 μ., αλλά δεύτερη προσπάθεια χαμηλότερη από του Έλληνα. Ο Κουβανός είχε κάποιο πρόβλημα με το πόδι του κι έτσι δεν εκτέλεσε το πέμπτο του άλμα, ενώ και στην έκτη προσπάθεια σταμάτησε πριν φτάσει στη βαλβίδα. Πρώτη φορά στο βάθρο των νικητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες ανέβηκε και ο τρίτος του σημερινού αγώνα, ο επίσης Κουβανός Μίκελ Μάσο με 8,21 μ.

segas

Οι πρώτες του δηλώσεις μετά το χρυσό:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.