Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικής Ανάπτυξης Γιώργος Βαβλιάρας σε συνεργασία με τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Τουρισμού Θεσσαλίας, Γιάννη Μπουτίνα, απέστειλαν από κοινού επιστολή στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Αχ. Καραμανλή και στον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη, ζητώντας την Σιδηροδρομική Διασύνδεση Θεσσαλίας, Δυτικής Μακεδονίας με Πόγραδετς.

Πιο συγκεκριμένα, στο έγγραφό τους επισημαίνουν τα οφέλη μιας τέτοιας διασύνδεσης η οποία θα διευκολύνει την πρόσβαση από και προς τις δύο περιφέρειες και θα εξυπηρετήσει τη μεταφορά προϊόντων ενισχύοντας την επιχειρηματικότητα. Επίσης θα ενδυναμώσει την τουριστική κίνηση των δύο περιφερειών αυξάνοντας την επισκεψιμότητα ενώ παράλληλα θα ενδυναμωθούν ειδικές μορφές τουρισμού όπως ο θρησκευτικός, ενώνοντας τα Μετέωρα με το θρησκευτικό απόθεμα της Δυτικής Μακεδονίας και θα προωθηθούν περαιτέρω οι τουριστικοί προορισμοί.

Τέλος τονίζεται ότι οι όμορες Περιφέρειες Θεσσαλίας και Δυτικής Μακεδονίας , μέσω αυτής της σιδηροδρομικής διασύνδεσης, θα βοηθηθούν σε μια ισόρροπη και ήπια ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος αλλά και σε μια απαρχή συνεργασίας για την ¨Σιδηροδρομική Εγνατία¨.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.