Νέα χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων από σήμερα καθώς επιτρέπεται ξανά στα καταστήματα εστίασης να λειτουργούν με μουσική, ενώ παράλληλα διευρύνεται το ωράριο κυκλοφορίας, ένα μέτρο που προμηνύει την πλήρη άρση της απαγόρευσης της νυχτερινής κυκλοφορίας, στο επόμενο βήμα.

Μετά από ένα διάστημα που μπαρ, καφετέριες και εστιατόρια λειτουργούσαν με τα ηχεία στο mute, η μουσική στα καταστήματα εστίασης επιστρέφει, αλλά μόνο στους εξωτερικούς χώρους, όπου θα υπάρχουν μόνο καθήμενοι.

Παράλληλα, από σήμερα Σάββατο η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει από τις 01:30 έως τις 05:00 ενώ από την 1η Ιουλίου καταργείται το εν λόγω μέτρο.

Από την 1η Ιουλίου επίσης, ανοίγουν τα νυχτερινά κέντρα και στις δεξιώσεις θα μπορούν να παρίστανται έως 300 άτομα.

Αναλυτικά τι αλλάζει από το Σάββατο 12 Ιουνίου:

Από το Σάββατο 12 Ιουνίου η κυκλοφορίας (curfew) επεκτείνεται κατά 1 ώρα. Θα ξεκινά, δηλαδή, στη 01.30 μετά τα μεσάνυχτα και θα διαρκεί -όπως και σήμερα- μέχρι τις 5 το πρωί, ενώ από την 1η Ιουλίου -και πάντα με την προϋπόθεση ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέπουν- το μέτρο του περιορισμού της κυκλοφορίας σταματά να ισχύει.

Από σήμερα επίσης, θα επιτρέπεται η μουσική μόνο σε εξωτερικούς χώρους εστίασης, στους οποίους φιλοξενούνται μόνο καθήμενοι πελάτες.

Ακόμα, από το Σάββατο 12 Ιουνίου επανεκκινούν τη λειτουργία τους καταστήματα εστίασης που βρίσκονται σε αεριζόμενες στοές, και μόνο για εκείνες που έχουν δύο ελεύθερες διόδους, ώστε να διασφαλίζεται η διαφορετική είσοδος και έξοδος καθώς και ο φυσικός αερισμός.
Τέλος, από τις 6 το πρωί του Σαββάτου αυξάνεται το ποσοστό πληρότητας σε δραστηριότητες ακροάματος-θεάματος από 50% σε 75%, όταν το θέατρο είναι χωρητικότητας έως 1.000 θέσεων. Σε 70% έως 5.000 θέσεων και 65% όταν είναι δυναμικότητας έως 15.000 θέσεων. Εάν είναι πλέον των 15.000 θέσεων, ο μέγιστος αριθμός οριστικοποιείται στα 10.000 άτομα, σε κάθε περίπτωση, με υποχρεωτική χρήση μάσκας για όλους.

in

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.