Η κυτταρίτιδα είναι ένα χρόνιο πρόβλημα του γυναικείου σώματος. Όλες οι γυναίκες είτε προσέχουν τη διατροφή τους είτε όχι εμφανίζουν κάποια στιγμή στη ζωή τους κυτταρίτιδα στους γλουτούς και στους μηρούς. Το δέρμα γίνεται σαν φλοιός πορτοκαλιού και έχει κάποια ήπια βαθουλώματα και ψηλαφητές προεκβολές της επιφάνειας του δέρματος.

Οι αιτίες που την προκαλούν είναι πολλές. Πρόκειται για μια διαταραχή της μικρο-κυκλοφορίας τόσο του αίματος όσο και της λέμφου που συνοδεύεται από συσσώρευση λιπώδους ιστού. Ο λιπώδης ιστός περιβάλλεται από πυκνό συνδετικό ιστό με διαφραγμάτια, που παρεμποδίζει τις μεταβολικές ανταλλαγές και εγκλωβίζει τα λιποκύτταρα κάνοντάς τα «ανθεκτικά», ακόμα και στην εξαντλητική δίαιτα. Άλλα αίτια μπορεί να είναι η διατροφή, η έλλειψη άσκησης και η καθιστική ζωή.

Πώς λοιπόν αντιμετωπίζεται;

Ακολουθώντας μερικές συμβουλές διατροφής και περιποίησης το σώμα μας μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε μόλις ξυπνάμε είναι να πίνουμε ένα ποτήρι νερό για ενυδάτωση, καθώς το νερό είναι εχθρός της κυτταρίτιδας.

Έπειτα μπορούμε να βάλουμε στη διατροφή μας τρόφιμα που την καταπολεμούν. Για παράδειγμα το πράσινο τσάι, οι ανάλατοι ξηροί καρποί, οι πράσινες σαλάτες, τα προϊόντα ολικής άλεσης και το ελαιόλαδο. Άλλο ένα tip είναι το scrub. Μπορούμε να τρίψουμε το δέρμα μας με ένα τραχύ γάντι ειδικό για κυτταρίτιδα. Οι μικρές κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω βοηθούν.

Επίσης, σημαντικό ρόλο παίζει ο ύπνος. Χρειάζεται να ξεκουραζόμαστε 7-8 ώρες κάθε βράδυ. Έτσι έχουμε πολύ καλή κυκλοφορία του αίματος που είναι απαραίτητη για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.

Τέλος, δεν θα μπορούσε από την προσπάθειά μας να λείπει η άσκηση. Περπάτημα, τρέξιμο, ποδήλατο και κολύμπι μπορούν να κάνουν θαύματα.

in

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.