Τα beauty tips που είναι καλύτερο να αγνοήσεις

Το ίντερνετ είναι ένα μέρος γεμάτο πληροφορίες για όλα όσα αγαπάμε, αλλά αυτό δε σημαίνει πως ό,τι κυκλοφορεί σε αυτό είναι σωστό και αποτελεσματικό.

Μεταξύ άλλων, στο διαδίκτυο μπορεί κανείς να βρεί αμέτρητες συμβουλές ομορφιάς που περιλαμβάνουν αντικείμενα που όλοι έχουμε στο σπίτι μας και που υπόσχονται θαυμάσια αποτελέσματα. Δυστυχώς, δεν είναι όλες από αυτές αποτελεσματικές, και μάλιστα πολλές κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό.

Παρακάτω θα βρεις τις πέντε συμβουλές ομορφιάς που δεν πρέπει να ακολουθήσεις ποτέ:

1. Χρήση οδοντόκρεμας ως θεραπεία ακμής
Ένας παλιός μύθος λέει ότι μια μικρή ποσότητα οδοντόκρεμας είναι το μόνο που χρειάζεσαι για να διώξεις ένα επίμονο σπυράκι. Σύμφωνα με τους δερματολόγους, η συμβουλή αυτή είναι ξεπερασμένη, αφού παλιότερα οι οδοντόκρεμες περιλάμβαναν ένα χημικό συστατικό που σκότωνε τα βακτηρίδια. Σήμερα, οι εταιρείες έχουν σταματήσει να χρησιμοποιούν το συστατικό αυτό, επειδή μπορεί να επηρεάσει τις θυρεοειδικές ορμόνες. Η οδοντόκρεμα έχει δημιουργηθεί για τα δόντια και όχι για το δέρμα μας. Αν έχεις σπυράκια, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσεις μια θεραπεία ακμής.

2. Χυμός λεμονιού στο δέρμα 
Τα λεμόνια είναι πλούσια σε βιταμίνη C, η οποία είναι γνωστό ότι μπορεί να φωτίσει το δέρμα, αλλά θα πρέπει να αποφύγεις να βάλεις χυμό λεμονιού απευθείας στο δέρμα. Ο χυμός λεμονιού είναι γενικά πολύ όξινος και υπάρχει η πιθανότητα να πάθεις μέχρι και χημικά εγκαύματα. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσεις έναν ορό Βιταμίνης C ειδικά σχεδιασμένο για να φωτίσει το δέρμα σου.

3. Αποσμητικό ως primer μακιγιάζ
Μια beauty blogger είχε κάποτε πει ότι η χρήση αποσμητικού στην περιοχή της ζώνης Τ πριν από την εφαρμογή του μακιγιάζ βοηθάει στη μείωση της λιπαρότητας και του ιδρώτα.

Μπορεί η συμβουλή αυτή να ακούγεται λογική, αφού το αποσμητικό βοηθάει στη μείωση της εφίδρωσης, αλλά τα αποσμητικά συχνά κατασκευάζονται με συστατικά που καταστέλλουν πόρους όπως το μαγνήσιο και τα parabens, και η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν θέλει να έχει φραγμένους πόρους. Αν έχεις πολύ λιπαρό δέρμα, υπάρχουν πολλά εκπληκτικά προϊόντα που μπορούν να μειώσουν τις γυαλάδες του προσώπου σου.

4. Χρήση κόλλας για να διώξεις τα μαύρα στίγματα 
Άλλη μια συμβουλή που δεν έχει αποτελέσματα. Η κόλλα δεν είναι αρκετά δυνατή για να “αρπάξει” οτιδήποτε βρίσκεται πάνω στο δέρμα σου και, ακόμα χειρότερα, είναι κατασκευασμένη με χημικά που δεν πρέπει να πλησιάζουν το πρόσωπό σου.

5. Ωμό ασπράδι αυγού ως μάσκα προσώπου
Πολλές DIY μάσκες προσώπου που περιλαμβάνουν ωμά ασπράδια αυγών έχουν γίνει δημοφιλείς τα τελευταία χρόνια και γενικά φαίνεται να λειτουργούν καλά. Εξάλλου, τα ασπράδια αυγών περιέχουν πρωτεΐνες και κολλαγόνο, δύο συστατικά που συμβάλουν στη βελτίωση της ελαστικότητας και της σφριγηλότητας του δέρματος. Αλλά η άμεση χρήση τους στο δέρμα ενέχει ορισμένους κινδύνους: Τα ωμά αυγά μπορεί να περιέχουν βακτηρίδια που προκαλούν δηλητηρίαση, όπως η σαλμονέλα, η οποία δεν είναι καθόλου καλή για το δέρμα.

Επίσης, αν και τα ασπράδια αυγών έχουν πολλά φυσικά θρεπτικά συστατικά, δεν μπορούν όλα να απορροφηθούν από το δέρμα. Το κολλαγόνο στα ασπράδια αυγών δεν μπορεί να διεισδύσει στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος, επομένως το αποτέλεσμα είναι προσωρινό.

 

womenonly

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.