Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δυτικής Μακεδονίας, με οδύνη πληροφορήθηκε την εις Κύριον εκδημία του πρώην Προέδρου του ΣΕΓΑΣ Βασίλη Σεβαστή,  σε ηλικία 72 ετών μετά από μάχη σχεδόν ενός μήνα με τον covid-19, σκορπίζοντας θλίψη στον ελληνικό αθλητισμό.

Ο Βασίλης Σεβαστής υπήρξε ένας πραγματικός εργάτης του αθλητικού κινήματος, το οποίο υπηρέτησε ως αθλητής, αλλά και  αθλητικός παράγοντας σε όλη του τη ζωή, με ήθος, υψηλό αθλητικό φρόνημα, ανιδιοτέλεια, πιστός στις αξίες του «εύ αγωνίζεσθαι». Άνθρωπος βαθύτατα δημοκράτης, πάντοτε αληθινός και ντόμπρος, ένας πραγματικός αγωνιστής τόσο σαν Δεκαθλητής, όσο και σαν παράγοντάς του αθλητισμού.

Το 1971 είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο δέκαθλο στους Μεσογειακούς Αγώνες, και το χάλκινο στους Βαλκανικούς του 1972. Ακολούθησε μετά η προσφορά του ως τεχνικού για να ανελιχθεί αργότερα όλη την κλίμακα ως αθλητικός παράγοντας, με άριστα κάθε φορά αποτελέσματα.

Υπήρξε ο ιθούνων νούς, ο καθοδηγητής, ο εμπνευστής της Ομοσπονδίας του Στίβου, ως Πρόεδρος, από το 1997 έως το 2011, και από το 2012 έως το 2019 ως Γενικός  Γραμματέας. Προσέφερε τεράστιες υπηρεσίες, με την εργατικότητα,  τη διορατικότητα, το οργανωτικό του πνεύμα, οδηγώντας την Ομοσπονδία σε υψηλά διεθνή επίπεδα, και συνέδεσε το όνομα του με χρυσές ελληνικές επιτυχίες των αθλητών του Στίβου. Επίσης σύνδεσε το όνομα του με νέες αθλητικές  δράσεις και οργανωτικές καινοτομίες που άλλαξαν την ροή του Κλασσικού Αθλητισμού στη χώρα μας.

Ενώ ήταν στο νοσοκομείο και έδινε μάχη για τη ζωή του τα  μέλη του ΣΕΓΑΣ, εκτιμώντας την πολύχρονη προσφορά του, τον τίμησαν με την ψήφο τους και τον εξέλεξαν  εκπρόσωπο  του ΣΕΓΑΣ στην ΕΟΕ, στις εκλογές  που διενεργηθήκαν στις 31η Μαρτίου 2021.

Συνδέθηκε στενά και με την περιοχή μας, τόσο θεσμικά , σαν Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, όσο και μέσω της αδελφικής φιλίας του με τον Θανάση Ράπτη, με τον οποίο συνεργάστηκαν αρμονικά, έτσι ώστε στον τόπο μας, να αξιωθούμε να διοργανώσουμε πλήθος αθλητικών εκδηλώσεων, όπως το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Στίβου το 2008 στο Άργος Ορεστικό, την ετήσια διεξαγωγή των “ Run Greece”, στην Καστοριά, το Βαλκανικό πρωτάθλημα Βάδην στην Φλώρινα, το Γραν Πρι Στίβου Αργους Ορεστικού .

Ο θάνατος του προκάλεσε συγκίνηση και θλίψη, όχι μόνο στην οικογένεια του ΣΕΓΑΣ, αλλά σε όλο το αθλητικό κίνημα. Σίγουρα ο Κλασσικός Αθλητισμός και η Φυσική Αγωγή, από σήμερα είναι φτωχότερος. Το κενό που αφήνει πίσω του δυσαναπλήρωτο.

Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη και τα συλλυπητήρια στην σύζυγο  του Ελένη και στις κόρες του Αφροδίτη και Δέσποινα , με την ευχή όπως ο Κύριος τον αναπαύσει μετά των Αγίων

Καλό Παράδεισο αγαπημένε μας Πρόεδρε. Αιωνία η μνήμη σου!

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.