«Τη Δευτέρα θα κατατεθούν 300.000 ευρώ σε κάθε δήμο που επλήγη από το σεισμό, ώστε να αρχίσει άμεσα και η καταβολή των χρημάτων στους πληγέντες πολίτες», δήλωσε το πρωί από το Δαμάσι, τον οικισμό του Δήμου Τυρνάβου, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

Ο υπουργός βρέθηκε στο χώρο του γηπέδου, όπου διαμένουν σεισμόπληκτοι και συνομίλησε με πολίτες. Σε προηγούμενες δηλώσεις του- είχε τονίσει ότι οι πληγέντες θα λάβουν άμεση αποζημίωση 600 με 6.000 ευρώ.

Τον κ. Πέτσα συνοδεύουν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και οι δήμαρχοι Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας και Ελασσόνας Νίκος Γάτσας.
Στο μεταξύ, σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός σημείωσε ότι συνεχίζεται ο σχεδιασμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του υπουργείου Υποδομών για τη σταδιακή αποκατάσταση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι περιοχές, οι οποίες επλήγησαν από τις ισχυρές σεισμικές δονήσεις των προηγούμενων ημερών.

Σήμερα Σάββατο αναμένονται να φτάσουν από το υπουργείο Υποδομών στις περιοχές Ελασσόνας – Τυρνάβου ένας πρώτος αριθμός 40 τροχόσπιτων, ώστε να βελτιωθεί η μετεγκατάσταση ενός αριθμού ανθρώπων οι οποίοι διαμένουν σε σκηνές. Σταδιακά θα καταφθάσουν νέα τροχόσπιτα και μεγαλύτεροι οικίσκοι

Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Υποδομών έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι χθες Παρασκευή 5 Μαρτίου αυτοψίες σε 841 σπίτια εκ των οποίων τα 520 έχουν κριθεί μη κατοικήσιμα. Επίσης, έχουν ελεγχθεί 22 επαγγελματικοί χώροι, εκ των οποίων ακατάλληλοι είναι οι 12.

Καθησυχαστικός για τη μετασεισμική ακολουθία εμφανίστηκε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητή Γεωλογίας και Πρόεδρο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), Ευθύμιος Λέκκας. «Όλα βαίνουν καλά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λέκκας, δηλώνοντας ότι προτεραιότητα του ΟΑΣΠ και των συναρμόδιων φορέων είναι η υποστήριξη των κατοίκων και ειδικά των σεισμόπληκτων και η αποτίμηση των ζημιών.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.