Την κάθετη αντίθεσή του στην επίμαχη διάταξη της ελάχιστης βάσης εισαγωγής, εξέφρασε το απόγευμα της Τρίτης 19 Ιανουαρίου 2021, ο Δήμαρχος Γρεβενών κ.Γιώργος Δασταμάνης κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Γρεβενών που ασχολήθηκε αποκλειστικά με τις αρνητικές συνέπειες για το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Μακεδονίας και ειδικότερα για τα Τμήματα των Γρεβενών που φέρει μαζί του το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ.Δασταμάνης έκανε λόγο στην εισήγησή του για ένα «νέο Σχέδιο Αθηνά από την πίσω πόρτα» καθώς, όπως υποστήριξε, το νέο νομοθετικό πλαίσιο που προωθεί η Κυβέρνηση για την τριτοβάθμια εκπαίδευση «θα βάλει οριστικό λουκέτο στα πανεπιστημιακά τμήματα των Γρεβενών και κατ’ επέκταση ταφόπλακα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση του τόπου μας».

Ενδεικτικά ανέφερε ότι με υπολογισμούς της ίδιας της Πρυτανικής Αρχής οι εισακτέοι από 460 που ήταν το 2020 στα τμήματα των Γρεβενών, το 2021 αναμένεται να είναι μόλις 18 εάν εφαρμοστεί η ελάχιστη βάση εισαγωγής. Ειδικότερα, το Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων από τους 235 θα πέσει στους 10 και το Τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης από τους 225 θα περιοριστεί στους 8. Δεδομένα στα οποία μάλιστα δεν περιλαμβάνονται και οι ενδεχόμενες μετεγγραφές.

«Εδώ δεν μιλάμε για συρρίκνωση αλλά για εξαφάνιση» τόνισε ο Δήμαρχος Γρεβενών και πρόσθεσε: «Και όλα αυτά συμβαίνουν στην εποχή της πανδημίας και της απολιγνιτοποίησης που η λογική και ο κοινός νους επιτάσσουν την άμεση στήριξη της περιοχής μας και όχι μία συνεχιζόμενη και κλιμακούμενη αποψίλωση δομών. Πόσο μάλλον εκπαιδευτικών δομών που συνεισφέρουν τα μέγιστα στη γενικότερη πρόοδο μίας κοινωνίας και ενός λαού».

Εν συνεχεία, αφού αναφέρθηκε στις πρωτοποριακές και σύγχρονες εγκαταστάσεις που διαθέτουμε αλλά και στην νέα Φοιτητική Εστία που παραδόθηκε μόλις το περασμένο Καλοκαίρι, στην οποία θα φιλοξενούνται φοιτητές που οικονομικά αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα διαμονής, υπενθύμισε την πάγια θέση της Δημοτικής Αρχής για τη δημιουργία νέων Σχολών.

Κλείνοντας, ο Δήμαρχος Γρεβενών κάλεσε παρατάξεις και φορείς για κοινή συστράτευση και υπογράμμισε: «Οφείλουμε να καταδικάσουμε ομοφώνως τους απαξιωτικούς αυτούς σχεδιασμούς του Υπουργείου Παιδείας που μόνο καταστροφικές συνέπειες θα έχουν για την πόλη μας και τον Δήμο μας και θα πρέπει να μας βρουν όλους απέναντι».

Γραφείο Τύπου

 Δημάρχου Γρεβενών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.