Προς όφελος των γυναικών και για την καταπολέμηση της βίας,  συνολικού προϋπολογισμού 2,4 εκ. ευρώ,  από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας του ΕΣΠΑ 2014-2020

Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, κ. António Guterres, υπήρξε «τρομακτική αύξηση της βίας κατά των γυναικών και των κοριτσιών κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, από την ενδοοικογενειακή βία έως τη σεξουαλική κακοποίηση, την διαδικτυακή παρενόχληση και τη γυναικοκτονία. Αυτός είναι ένας κρυμμένος πόλεμος κατά των γυναικών. Η πρόληψη και ο τερματισμός απαιτεί την ίδια δέσμευση και πόρους που αφιερώνουμε σε άλλες μορφές πολέμου».

Η δέσμευση αυτή εκφράστηκε και οι πόροι εξασφαλίστηκαν με την υπογραφή από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, κ. Γεώργιο Κασαπίδη, της τροποποίησης των Αποφάσεων Ένταξης των Πράξεων ενίσχυσης της λειτουργίας των δομών και υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών και για την καταπολέμηση της βίας, συνολικού προϋπολογισμού  2.355.800 ευρώ, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας, του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Συγκεκριμένα, εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση της λειτουργίας, έως 30.09.2023, των Δομών:

  • Συμβουλευτικό Κέντρο Κοζάνης, προϋπολογισμού 525.000 ευρώ.
  • Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Καστοριάς, προϋπολογισμού 570.000 ευρώ.
  • Ξενώνας Φιλοξενίας στο Δήμο Κοζάνης, προϋπολογισμού 737.000 ευρώ.
  • Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας στο Δήμο Φλώρινας, προϋπολογισμού 523.800 ευρώ.

Η λειτουργία των Δομών συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και Εθνικούς Πόρους, μέσω του Άξονα Προτεραιότητας 10 – «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας και κάθε διάκρισης (ΕΚΤ)» του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Δυτική Μακεδονία”, του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Δυτική Μακεδονία” 2014-2020, καθώς και τις δράσεις που χρηματοδοτούνται στο πλαίσιο αυτού, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Ειδικής Υπηρεσίες Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Δυτική Μακεδονία” 2014-2020, στη διεύθυνση www.pepdym.gr.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.