Το μέτρο θα ισχύσει κατά τη διάρκεια του lockdown

Αλλαγή στο ωράριο των σούπερ μάρκετ από τη Δευτερά ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Ν. Παπαθανάσης. Τα σούπερ μάρκετ θα κλείνουν στις 20:30 από τη Δευτέρα και την Κυριακή δεν θα ανοίξουν, δήλωσε στην ΕΡΤ.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαθανάση, αυτή τη στιγμή η ροή είναι φυσιολογική και υπάρχει επάρκεια δεν υπάρχει λόγος για να ανοίξουν την Κυριακή. Διευκρίνισε πως σήμερα και αύριο θα λειτουργήσουν μέχρι τις 21:00 και το Σάββατο κανονικά μέχρι τις 20:00.

Το μέτρο θα ισχύσει κατά τη διάρκεια του lockdown.



Σημειώνεται πως από αύριο σε όλη την επικράτεια από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί περιορίζονται οι μετακινήσεις στις απολύτως αναγκαίες, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Θα επιτρέπονται μόνο για λόγους: Εργασίας, υγείας, συνοδείας κατοικίδιων, σε απόσταση κοντινή από το σπίτι. Σημειώνεται ότι για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εξακολουθεί να απαιτείται η αποστολή sms προς το 13033, καθώς και η βεβαίωση εργαζομένου σε περίπτωση μετακίνησης για λόγους εργασίας.

Ατομική άθληση: «Αυτή δεν αφορά στην άθληση – προπόνηση στο πλαίσιο των αθλητικών σωματείων. Αλλά αυστηρά και μόνο στην ατομική άθληση σε συνθέσεις έως 3 άτομα και με ισχυρή σύσταση η άθληση να πραγματοποιείται κοντά στην οικία των πολιτών».

Τηλεργασία: Οι επιχειρήσεις και οι δημόσιες επιχειρήσεις, θα πρέπει να έχουν ανά πάσα στιγμή διαθέσιμες καταστάσεις που να αποδεικνύουν ότι λειτουργούν μόνο με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό προαναγγέλλοντας αυστηροποίηση των ελέγχων.

 

newsbeast

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.