Ιστορική απόφαση του δικαστηρίου αφού η Χρυσή Αυγή καταδικάστηκε ως εγκληματική οργάνωση.

Και τα 18 πολιτικά στελέχη της Χρυσής Αυγής κρίθηκαν ένοχα για εγκληματική οργάνωση. Οι 7, μάλιστα, για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Συγκεκριμένα, ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης κρίθηκαν οι Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Γιάννης Λαγός, Γιώργος Γερμενής, Ηλίας Παναγιώταρος, Αρτέμης Ματθαιόπουλος και Χρήστος Παππάς. Οι υπόλοιποι βουλευτές της επίδικης περιόδου (Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Αντώνης Γρέγος, Νικόλαος Μίχος, Νικόλαος Κούζηλος, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, Ευστάθιος Μπούκουρας, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Μιχάλης Αρβανίτης, Ελένη Ζαρούλια και Δημήτριος Κουκούτσης), καθώς και οι δύο πυρηνάρχες Γιώργος Πατέλης και Αναστάσιος Πανταζής κρίθηκαν ένοχοι για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Το δικαστήριο νωρίτερα έκρινε ένοχο τον Γιώργο Ρουπακιά για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ενώ για την ίδια υπόθεση κρίθηκαν ένοχοι 15 από τους 18 κατηγορουμένους, δηλαδή όλοι εκτός από τον Σαντοριναίο και τον Τσακανίκα.



Για την υπόθεση του ΠΑΜΕ, ένοχοι κρίθηκαν όλοι κατά μετατροπή της απόπειρας ανθρωποκτονίας, επικίνδυνες σωματικές βλάβες (πλημμέλημα).

Για την υπόθεση των αλιεργατών ένοχοι όλοι όπως εισάγονται, δηλαδή για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Για τη δολοφονία Φύσσα ένοχοι κρίθηκαν:

Αναστάσιος -Μάριος Αναδιώτης
Γεώργιος Δήμου
Ελπιδοφόρος Καλαρίτης
Ιωάννης Βασίλειος Κομιανός
Κωνσταντίνος Κορκοβίλης
Αναστάσιος Μιχάλαρος
Γεώργιος Πατέλης γραμματέας της ΤΟ Νίκαιας- πυρηνάρχης της οργάνωσης
Γεώργιος Σκάλκος
Γέωργιος Σταμπέλος
Λέων Τσαλίκης
Αθανάσιος Τσόρβας
Νικόλαος Τσόρβας και
Αριστοτέλης Χρυσαφίτης

Όσον αφορά την επίθεση στα μέλη του ΠΑΜΕ το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη και κρίθηκαν ένοχοι οι κατηγορούμενοι Καστρινός, Πανταζής και Χατζηδάκης, ενώ για τους υπόλοιπους παύει η δίωξη για απλή σωματική βλάβη.

 iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.