Γραφείο Συντονιστή

Δυο περιστατικά με θύματα είδη της άγριας πανίδας, σημειώθηκαν χθες Κυριακή 06/9/2020 στην Π.Ε. Καστοριάς.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή (6-8) αργά το βράδυ εντοπίστηκε νεκρή αρκούδα στο Νέο Οικισμό Κορεστίων του Δήμου Καστοριάς.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε τηλεφωνικά η Διεύθυνση Δασών Καστοριάς από εκπρόσωπο της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης για την άγρια ζωή και τη φύση «Καλλιστώ». Στο σημείο έσπευσαν δασικοί υπάλληλοι της Διεύθυνσης Δασών και εκπρόσωπος της «Καλλιστώ» για την εξέταση του συμβάντος.
Το νεκρό ζώο μεταφέρθηκε σε χώρο του Δασικού Φυτωρίου της Διεύθυνσης Δασών Καστοριάς, προκειμένου να εξεταστεί από Κτηνίατρο. Σύμφωνα με την Κτηνιατρική εξέταση πρόκειται για νεαρής ηλικίας θηλυκή αρκούδα 1,5-2 χρόνων και βάρους 100-150 κιλά. Στο νεκρό ζώο διαπιστώθηκαν κάταγμα στο δεξιό πρόσθιο άκρο και κάταγμα πλευρών, ενώ ο θάνατός του που επήλθε από εσωτερική αιμορραγία οφείλεται πιθανότατα σε τροχαίο.



Το δεύτερο περιστατικό αφορούσε σε εντοπισμό αργά χθες το απόγευμα τραυματισμένου ζαρκαδιού από διερχόμενο οδηγό, που ενημέρωσε την Περιβαλλοντική Οργάνωση «Αρκτούρος» στην Ε.Ο. Καστοριάς-Φλώρινας μεταξύ των Τ.Κ. Κορομηλιάς & Δενδροχωρίου του Δήμου Καστοριάς, περιστατικό για το οποίο ενημερώθηκε άμεσα η Διεύθυνση Δασών Καστοριάς.

Το τραυματισμένο ζαρκάδι περισυνέλεξαν από το σημείο δασικοί υπάλληλοι της Διεύθυνσης Δασών Καστοριάς και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στις εγκαταστάσεις του «Αρκτούρου» για περαιτέρω φροντίδα και αποκατάσταση της υγείας του.

Πρόκειται για αρσενικό ζαρκάδι ηλικίας δυο (2) ετών με κάταγμα στο πόδι, το οποίο εικάζεται ότι προκλήθηκε από τροχαίο. Η παραλαβή του ζαρκαδιού έγινε από δυο εκπροσώπους του «Αρκτούρου» οι οποίοι πριν το περιθάλψουν στις εγκαταστάσεις της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης, το μετέφεραν για κτηνιατρική εξέταση σε Κτηνιατρείο στην Πτολεμαΐδα.

Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.