Σε εγκάρδιο και εποικοδομητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση που είχε στην Αθηνά ο Δήμαρχος Γρεβενών κ.Γιώργος Δασταμάνης με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Κωνσταντίνο Τσουβάλα το μεσημέρι της Τετάρτης 17 Ιουνίου 2020 στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Αναλυτικότερα, ο κ.Δασταμάνης μετέφερε στον κ.Τσουβάλα το διαχρονικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας των Γρεβενών για την επαναλειτουργία της Σχολής Αστυφυλάκων στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις του παλιού οικοτροφείου της πόλης καθώς τηρούν όλες τις απαιτούμενες προϋποθέσεις και προδιαγραφές για τη φιλοξενία της συγκεκριμένης εκπαιδευτικής δομής.

Επιπλέον, ο Δήμαρχος Γρεβενών έθεσε στο τραπέζι του διαλόγου και άλλες δυο ξεχωριστές προτάσεις για το μέλλον της πρώην Σχολής που η Δημοτική Αρχή επεξεργάζεται βάση συγκεκριμένου σχεδίου και ισχυρών επιχειρημάτων.

Ειδικότερα, η μία πρόταση έχει να κάνει με την ίδρυση Πρότυπης Ακαδημίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων που θα αναλάβει την ορθή επιμόρφωση και κατάρτιση των δεσμοφυλάκων σε πανελλήνια κλίμακα καθώς δεν υπάρχει ανάλογη σχολή στη χωρά και με δεδομένο ότι στα Γρεβενά εδρεύει εδώ και χρόνια Σωφρονιστικό Κατάστημα στην Κοινότητα Φελλίου.

Η δεύτερη πρόταση σχετίζεται με την μετατροπή της πρώην Σχολής Δοκίμων σε Κέντρο Πρακτικής Εκπαίδευσης Αστυφυλάκων προκειμένου οι εκπαιδευόμενοι των Αστυνομικών Σχολών ανά την Ελλάδα να ολοκληρώνουν το πρακτικό μέρος των σπουδών τους στα Γρεβενά.

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή και έντονο ενδιαφέρον τις προτάσεις του κ.Δασταμάνη και δεσμεύτηκε για την άμεση προώθηση των αιτημάτων της Δημοτικής Αρχής στην ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Γραφείο Τύπου
Δημάρχου Γρεβενών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.