Εκπαιδευτικά βίντεο και διαδικτυακά μηνύματα Ολυμπιονικών, Παραολυμπιονικών και Πρωταθλητών μας του υγρού στοιχείου

Εβδομαδιαία διαδικτυακή καμπάνια, αφιερωμένη στην Εθνική Ημέρα Πρόληψης Θαλάσσιων Ατυχημάτων και Πνιγμών, που τιμάται στην Ελλάδα σήμερα, 11 Μαΐου, πραγματοποιεί το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Ζήσε Αθλητικά», του Υφυπουργείου Αθλητισμού.

Η Εθνική Ημέρα Πρόληψης Θαλάσσιων Ατυχημάτων και Πνιγμώνθεσπίσθηκε έπειτα από πρόταση του οργανισμού «SafeWaterSports», με τον οποίο προσφάτως υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας για λογαριασμό της ΓΓΑ και ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Στη χώρα μας συμβαίνουν ετησίως, κατά μέσο όρο, 300 θάνατοι στη θάλασσα, πολλοίεκ των οποίων οφείλονται στην απουσία γνώσης βασικών κανόνων κολύμβησης και κυκλοφοριακής συμπεριφοράς με σκάφος. Η καθιέρωση της Εθνικής Ημέρας Πρόληψης Θαλάσσιων Ατυχημάτων και Πνιγμών έχει στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών και την εκπαίδευση των παιδιών από όσο το δυνατόν μικρότερες ηλικίες, προκειμένου να μη θρηνήσουμε άλλη απώλεια ζωής.

«Με 13.676 χιλιόμετρα ακτογραμμής στη χώρα μας είναι απολύτως αναγκαία η ενημέρωση και η εκπαίδευση στα θέματα ασφάλειας και πρόληψης των ατυχημάτωνπαιδιών και νέων σε σχολεία, κατασκηνώσεις, κολυμβητήρια, παραλίες. Φυσικά και η ενίσχυση του ευρύτερου θεσμικού πλαισίου και η υποστήριξη του έργου της πολιτείας για την αποτελεσματικότερη παρακολούθηση της τήρησης των κανόνων ασφαλείας στο θαλάσσιο χώρο. Αξίζουν συγχαρητήρια στις πρωτοβουλίες και τις δράσεις του οργανισμού “SafeWaterSports”», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Αυγενάκης.

Στο πλαίσιο, λοιπόν, της εβδομαδιαίας καμπάνιας του «Ζήσε Αθλητικά», από σήμερα έως και την Κυριακή 17 Μαΐου, Ολυμπιονίκες, Παραολυμπιονίκες και Πρωταθλητές μας του υγρού στοιχείου, παρακινούν και συμβουλεύουν με βιντεομηνύματα για την ασφαλή συμπεριφορά σε πισίνες και θάλασσες.

Δείτε εδώ (https://www.youtube.com/watch?v=EDsh0TT7pYo&t=4s) το εκπαιδευτικό βίντεο του SafeWaterSports, που περιλαμβάνει τους βασικούς κανόνες ασφαλείας στη θάλασσα και στα θαλάσσια σπορ μέσα από εικονογραφήσεις και αφηγήσεις Ολυμπιονικών και εδώ (https://www.youtube.com/channel/UC75zIXb1UKHGaVAVytQK8uQ/videos) μπορείτε να παρακολουθείτε τα βιντεομηνύματα που αναρτώνται.

Οι λογαριασμοί του «Ζήσε Αθλητικά» στα socialmedia:

Facebook: https://www.facebook.com/Ζήσε-Αθλητικά-101030408185517/?epa=SEARCH_BOX

Twitter: https://twitter.com/ziseathlitika

Instagram: https://www.instagram.com/ziseathlitika/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.