Η 1η Μαΐου αποτελεί σύμβολο των διεκδικήσεων και των αιματοβαμμένων αγώνων των εργαζομένων για τη θέσπιση του 8ώρου, για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και διαβίωσης. Συμβολίζει επίσης και τη δικαίωση των αγώνων αυτών υπενθυμίζοντας ότι τίποτα δεν χαρίζεται, παρά μόνο κατακτιέται με θυσίες.

Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά μας βρίσκει σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση, εν μέσω μιας πανδημίας που ακόμη δεν γνωρίζουμε την έκβασή της. Γίνεται όμως φανερό ότι για κάποιους η κρίση αυτή αποτελεί ευκαιρία να υλοποιηθούν σχέδια ισοπέδωσης εργασιακών δικαιωμάτων και κεκτημένων. Ήδη έχουν δρομολογηθεί και θεσπιστεί μειώσεις μισθών και ελαστικές μορφές απασχόλησης, ενώ η εμμονή της κυβέρνησης Μητσοτάκη να μην στηρίξει επαρκώς την εργασία, τους εργαζόμενους και τους ελεύθερους επαγγελματίες (ενώ λεφτά για ΜΜΕ και επικοινωνιακά παιχνίδια υπάρχουν) προμηνύει οικονομικά αδιέξοδα για εργαζόμενους και επιχειρήσεις. Επιλογές που θα οδηγήσουν στο κλείσιμο μικρών επιχειρήσεων και την αύξηση της ανεργίας.

Σε αυτήν τη συγκυρία το μήνυμα της 1ης Μαΐου είναι πιο επίκαιρο από ποτέ: Κανένα κεκτημένο δεν είναι δεδομένο! Ο αγώνας για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας, για την στήριξη της εργασίας, για δημόσια παιδεία και υγεία είναι διαρκής και ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή!

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Γρεβενών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.