Ο Τεν Χαγκ ξεκίνησε την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ σε σχηματισμό 4-3-3. Με τον Ονάνα στο τέρμα, τον Μαζραουί δεξιά, τους Φέλτμαν, Μαρτίνεζ στο κέντρο της άμυνας και τον Ταλιαφίκο αριστερά, Η τριάδα στη μεσαία γραμμή ήταν οι Φαν Ντε Μπέεκ, Μπλιντ, Μάριν. Τέλος στην επίθεση επιλέχθηκαν οι Νέρες, Τάντις και Ζιγιέχ.

Ο Αμπέλ Φερέιρα δεν διαφοροποιήσει την ενδεκάδα που χρησιμοποίησε πριν από μια εβδομάδα στην Τούμπα. Χρησιμοποιήσει την ίδια με τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο και Γιαννούλης. Στη μεσαία γραμμή οι Εσίτι και Ελ Καντουρί, στις πτέρυγες οι Μπίσεσβαρ και Ελ Καντουρί. Τέλος το επιθετικό δίδυμο του ΠΑΟΚ ήταν οι Πέλκας και Άκπομ.

Ένα φοβερό πρώτο 45λεπτό είχαμε στο «Γιόχαν Κρόιφ Αρίνα» με τον Άγιαξ και τον ΠΑΟΚ να προσφέρουν πλούσιο θέαμα και πολλές συγκινήσεις που σίγουρα δεν ήταν για καρδιοπαθείς. Ο Δικέφαλος βγήκε στον αγωνιστικό χώρο κοιτάζοντας τους Ολλανδούς στα μάτια. Αυτό βέβαια έδωσε την δυνατότητα στους Θεσσαλονικείς να βγουν πιο συχνά στην επίθεση. Ταυτόχρονα έκρυβε και κινδύνους τους οποίους θα αναλύσουμε ευθύς αμέσως. Ο Αίαντας βγήκε στον αγωνιστικό χώρο αρκετά επιθετικός έχοντας μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Στο 11ο λεπτό ο Ζιγές έβγαλε τετ α τετ τον Φαν ντε Μπέεκ με τον Πασχαλάκη με τον διεθνή τερματοφύλακα να του κλείνει το οπτικό πεδίο και με τα πόδια να αποκρούει σε κόρνερ.

Η απάντηση του Δικεφάλου ήρθε δύο λεπτά αργότερα. Ο Ζαμπά έκλεψε τη μπάλα από τον Μπλιντ και βγήκε από αριστερά, κάνοντας μια απίστευτη κούρσα. Ο Βραζιλιάνος την κατάλληλη στιγμή έβγαλε στον Άκπομ. Αυτός μόνος του αν και εκτός περιοχής έστειλε τη μπάλα πολύ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστία του Ονανά. Ο ΠΑΟΚ είχε ένα 10λεπτό που ήταν εξαιρετικός στον αγωνιστικό χώρο βάζοντας δύσκολα στον Άγιαξ . Οι φιλοξενούμενοι στο 20’ είχαν άλλη μια μεγάλη ευκαιρία με τον Πέλκα. Ο διεθνής μέσοεπιθετικός επιχείρησε το σουτ με τον τερματοφύλακα του Άγιαξ με δυσκολία να απομακρύνει σε κόρνερ.

Ο Δικέφαλος που έστελνε συνεχώς μηνύματα στον Άγιαξ κατάφερε να ανοίξει το σκορ με ένα πρώην δικό του παιδί του τον Ντιέγκο Μπίεσεσβαρ . Στο 23ο λεπτό ο Μπίσεσβαρ υποδέχθηκε τη μπάλα εκτός περιοχής και με εξαιρετικό σουτ με το εξωτερικό νίκησε τον Ονανά. Το πέταλο που είχαν τοποθετηθεί οι φίλαθλοι του Δικεφάλου πήρε φωτιά. Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε μπροστά στο σκορ την κατάλληλη στιγμή με τους ποδοσφαιριστές του Άγιαξ να μην μπορούν να πιστέψουν πως η ομάδα της Θεσσαλονίκης είναι μπροστά στο σκορ.

Ο Δικέφαλος είχε τον έλεγχο του αγώνα και δεν κινδύνευσε από τους γηπεδούχους με κάποια φάση. Όμως άρχισαν τα ατομικά λάθη. Σε ένα απ’ αυτά στο 30′ ο Άγιαξ κέρδισε πέναλτι με τον Ελ Καντουρί να σπρώχνει, χωρίς λόγο τον Νέρες. Ο Άγγλος ρέφερι που ήταν κοντά στη φάση έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Τάντιτς ανέλαβε την εκτέλεση με τον Πασχάλη να κάνει την απόκρουση του αγώνα διατηρώντας το προβάδισμα για την ομάδα του. Έντεκα λεπτά αργότερα είχαμε ένα δεύτερο πέναλτι για τους γηπεδούχους με τον Μπίσεσβαρ να κάνει χέρι. Την εκτέλεση και πάλι ανέλαβε ο Τάντιτς και στο 41’ πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης καθώς προτίμησε να στείλει τη μπάλα στο κέντρο της εστίας του Πασχαλάκη.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο προπονητές συνέχισαν με τις ίδιες 11αδες με τον ΠΑΟΚ να μην οπισθοχωρεί καθώς αναζητούσε ένα γκολ που θα του έδινε αν όχι την πρόκριση το δικαίωμα να ελπίζει σ’ αυτή. Η πρώτη μεγάλη φάση χάθηκε για τον Θεσσαλονικείς στο 53ο λεπτό ο Μπίσεσβαρ από αριστερά, έβγαλε την παράλληλη μπαλιά, με τον Πέλκας για λίγα εκατοστά να μην μπορεί να κάνει την προβολή και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Το ματς άνοιξε με τον Δικέφαλο να προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τα λάθη των παικτών του Άγιαξ, όμως να υστερεί στην τελική προσπάθεια. Οι Ολλανδοί από την άλλη πλευρά είχαν τις δικές τους ευκαιρίες όμως είχαν απέναντι τους τον εξαιρετικό Αλέξανδρο Πασχαλάκη που προσπαθούσε με νύχια και με δόντια να κρατήσει την ομάδα του στο παιχνίδι.

Στο 76′ οι γηπεδούχοι είχαν μια τεράστια ευκαιρία με τον Βαρέλα να προλαβαίνει την τελευταία στιγμή τον Τάνιττς κι ενώ ο Σέρβος ήταν σε θέση για να σκοράρει.

Τρία λεπτά αργότερα ο Άγιαξ πέτυχε δεύτερο γκολ από στημένη φάση. Ο Ταγλιαφίκο με κεφαλιά νίκησε τον Πασχαλάκη περνώντας τη μπάλα. Ο Αμπέλ Φερέιρα ρίσκαρε και έβαλε ποδοσφαιριστές στο ματς με πιο επιθετικές αρετές αναζητώντας το γκολ που θα ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα.

Όμως αυτό δεν ήρθε ποτέ. Καθώς ο Άγιαξ με τρίτο πέναλτι πέτυχε κι άλλο γκολ

και πάλι με τον Τάντιτς στο 85ο λεπτό μετά από ανατροπή του Ταγλιαφίκο από τον Μάτος. Μπορεί η πρόκριση να είχε κριθεί όμως ο ΠΑΟΚ το πάλεψε και κατάφερε να μειώσει το σκορ με τον Μπίσεσβαρ στις καθυστερήσεις του αγώνα, ενώ νωρίτερα είχαμε δοκάρι από τον Άκπομ. Ένα φάουλ που δεν έδωσε ο Κρεγκ Πόουσον είχε ως αποτέλεσμα με το τέλος του αγώνα να «πέσουν » όλοι οι παίκτες του Δικεφάλου στον Άγγλο ρέφερι. Έγινε ένας χαμός στον αγωνιστικό χώρο με τον διαιτητή της αναμέτρησης να μοιράζει αρκετές κίτρινες. Δυστυχώς ο ΠΑΟΚ για τρίτη φορά στην Ολλανδία με αντίπαλο τον Άγιαξ δεν τα κατάφερε, από λάθη που έκανε ο διαιτητής της αναμέτρησης, αλλά και οι παίκτες του Φερέιρα.

Το «κλειδί»: Τα πολλά προσωπικά λάθη, αλλά και η αδυναμία του ΠΑΟΚ στα στημένα είχαν ως αποτέλεσμα οι Ασπρόμαυροι να δεχθούν χαζά γκολ χάνοντας την ευκαιρία να διεκδικήσουν την πρόκριση για τα play offs του Champions League.

10άρι: Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, αλλά και ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης ήταν από τους διακριθέντες. Ο πρώτος γιατί πέτυχε τα δύο τέρματα του Δικεφάλου, ενώ ο δεύτερος προσπάθησε να κρατήσει τον ΠΑΟΚ στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Στον πάγκο: Οι βοήθειες που θα περίμενε ο Αμπέλ Φερέιρα από τους Σφιντέρσκι, Λημνιό και Μίσιτς δεν ήρθαν ποτέ στο δεύτερο ημίχρονο. Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται ενίσχυση σε επίθεση και κέντρο με ποδοσφαιριστές ικανούς που θα μπορούν να σηκώσουν στις πλάτες τους την ομάδα.

Γιατί κόουτς: Εξαιρετικό στήσιμο για ένα ακόμα παιχνίδι από τον Πορτογάλο τεχνικό. Όμως το πρόβλημα στα στημένα παραμένει και σ’ αυτό το κομμάτι χρειάζεται πολύ δουλειά σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο.

Διαιτητής: Ο Κρεγκ Πόουσον, δεν κράτησε τα προσχήματα. Σφύριξε υπέρ του Άγιαξ τις περισσότερες φάσεις δίνοντας το δικαίωμα στους Ολλανδούς να έχουν συνεχώς τους Ασπρόμαυρους στην εστία τους. Τα τρία πέναλτι που έδωσε ήταν πολύ τραβηγμένα ενώ στο τέλος έφερε την έκρηξη των παικτών του Δικεφάλου που την έπεσαν στον Άγγλο ρέφερι για την διαιτησία του.

ΑΓΙΑΞ – ΠΑΟΚ

Γκολ: 23’ &90’+ Μπίσεσβαρ, 43’ & 85’ Τάντιτς, 79’ Ταλιαφίκο

Κίτρινες: 27’ Μαρτίνες, 30’ Πέλκας, 50’ Ελ Καντουρί, 54’ Πασχαλάκης, 61’ Ντεστ, 65’ Γιαννούλης, 90’ + Λημνιος και Κρέσπο

Κόκκινες:

Γήπεδο: «Johan Cruyff ArenA»

Διαιτητής: Κρεγκ Πόουσον

Βοηθοί: Λι Μπετς και Ίαν Χούσιν

Τέταρτος διαιτητής: Άντριου Μαντλέι

Αγιαξ: Ονάνα,Μαζραουί, Φέλτμαν, Μαρτίνεζ, Ταλιαφίκο, Φαν Ντε Μπέεκ (89’ Ντε Βιτ), Μπλιντ, Μάριν (46’ Ντεστ), Νέρες (78’ Χούντελαρ), Τάντις, Ζιγιέχ.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης, Εσίτι (82’ Μίσιτς), Ελ Καντουρί, Μπίσεσβαρ, Ζαμπά (71’ Λημνιός), Πέλκας (63’ Σφιντέρσκι), Άκπομ.

Θρίαμβος στο φλεγόμενο «Καραϊσκάκης»: Ολυμπιακός – Μπασακσεχίρ 2-0



Θρίαμβος στο φλεγόμενο «Καραϊσκάκης»: Ολυμπιακός – Μπασακσεχίρ 2-0 | in.grΣτα… αστέρια με οδηγό τους Αστέρες του. Ο Ολυμπιακός πήρε επαγγελματική νίκη κόντρα στην Μπασακσεχίρ (2-0) στο «φλεγόμενο» Γεώργιος Καραϊσκάκης με «δράστες» τους Ρούμπεν Σεμέδο και Ματιέ Βαλμπουενά και προκρίθηκε στα play offs του Champions League, κάνοντας ένα ακόμα βήμα για τους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Δύο πρόσωπα παρουσίασαν οι Πειραιώτες στο Φάληρο. Δύο πρόσωπα με κοινό παρανομαστή τον εξαιρετικό για ακόμα ένα ματς Ζοσέ Σα που είχε καίριες επεμβάσεις και την άμυνά του. Για τέταρτο διαδοχικό παιχνίδι η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς καταφέρνει να διατηρήσει το μηδέν στα μετόπισθεν.

Οι Ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν εντυπωσιακά, με το πόδι στο γκάζι. Ασφυκτικό πρέσινγκ και δοκάρι με τον Γκιγιέρμε μόλις στο 4ο λεπτό. Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη. Ο ρυθμός έπεσε, η Μπασάκ πήρε τον έλεγχο και άρχισε να απειλεί με αξιώσεις. Λογάριαζε χωρίς τον… ξενοδόχο όμως.

Ο Πορτογάλος γκολκίπερ απέκρουσε στο 10′ το εξ΄επαφής πλασέ του Βίστκα, είπε με… μαγικό τρόπο «όχι» στο 14′ σε τακουνάκι του Κριβέλι και στο 35′, όταν ο Βίτσκα έκανε την παράλληλη στον Ρομπίνιο στο δεύτερο δοκάρι, πετάχτηκε στη γωνία του και έσωσε ξανά.

Όσον αφορά το επιθετικό κομμάτι, η μόνη αξιοσημείωτη φάση των γηπεδούχων, ήταν μια «βολίδα» του Μασούρα στο 42′ με την μπάλα να περνά μόλις άουτ. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 0-0, με την Μπασακσεχίρ να πατάει καλύτερο στον αγωνιστικό χώρο, και τον Ολυμπιακό να μοιάζει νευρικός και μη δημιουργικός.

Άλλαξε πρόσωπο στην επανάληψη

Φουριόζοι οι Πειραιώτες στο δεύτερο μισό, έδειξαν αποφασισμένοι να μην αφήσουν περιθώρια αμφισβήτησης. Ο Γκερέρο απείλησε δευτερόλεπτα μετά την έναρξη (46′) στο 50′ οι Μασούρας – Γκερέρο – Βαλμπουενά συνδυάστηκαν όμορφα με τον Γάλλο να σουτάρει άουτ και πέντε λεπτά μετά, από τις αγαπημένες του φέτος στατικές φάσεις, ο Ολυμπιακός βρήκε το γκολ.

Σε εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά, ο Γκερέρο πήρε την κεφαλιά με τον Γκιονόκ να αποκρούσει, η μπάλα έφτασε στον Σεμέδο, που μπήκε μαζί της στα δίχτυα με τον Βιεϊρά να είναι ανήμπορος να τον σταματήσει.

Άντεξε στην πίεση, βρήκε και δεύτερο γκολ

Η Μπασακσεχίρ έπαιζε πια με την πλάτη στον τοίχο, είχε την κατοχή, και έψαξε μανιασμένα το γκολ. Ο Σα συνέχισε να «καθαρίζει» τα…. πάντα και στο 77′ ο Βαλμπουενά βρήκε τον Ραντζέλοβιτς που βγήκε ταχύτατα στην αντεπίθεση, ο Βιέιρα «έφαγε» την ντρίμπλα του Σέρβου και τον ανέτρεψε. Ο Μάντεν καταλόγισε αμέσως την εσχάτη των ποινών και ο Βαλμπουενά ανέλαβε την εκτέλεση και δεν λάθεψε από την άσπρη βούλα, «κλειδώνοντας» την πρόκριση.

Το 2-0 δεν άλλαξε ως το τέλος και οι Ερυθρόλευκοι μετά το 0-1 στην Κωνσταντινούπολη, επικράτησαν και στο Γ. Καραϊσκάκης, και μετά από τέσσερα επίσημα παιχνίδια, οι μετρούν μηδέν παθητικό και επτά τέρματα.

Πλέον στόχος είναι η επιστροφή στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, στα… αστέρια του!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Τσιμίκας, Σεμέδο, Μεριά, Ελαμπντελαουί, Μπουχαλάκης, Γκιγέρμε (89′ Κούτρης), Μασούρας, Βαλμπουενά (82′ Καμαρά), Ποντένσε (68′ Ραντζέλοβιτς), Γκερέρο.

ΜΠΑΣΑΚΣΕΧΙΡ: Γκιουνόκ, Κλισί, Ροντρίγκες, Βιεϊρά, Καϊσάρα, Βίστκα, Αταμά (59′ Μπα), Αζουμπουίκε, Ελία, Ρομπίνιο (46′ Αρντό), Κριβέλι (75′ Γκούλμπραντσεν).

in

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.