Unsplash/Ava SolΤο άγχος και το στρες είναι πλέον πολύ διαδεδομένα στην εποχή μας.

Η σύγχρονη «αρρώστια» που μας κατακλύζει λόγω των γρήγορων ρυθμών της ζωής, της κίνησης της μεγαλούπολης, των υποχρεώσεων κ.α.

Κρίσεις πανικού, αγχώδης διαταραχή μπορεί να συμβούν πλέον στον καθένα μας.

Πώς όμως μπορείς να ηρεμήσεις φυσικά και να αντιμετωπίσεις το άγχος σου;

Κι όμως υπάρχει τρόπος και μπορείς να τον εφαρμόσεις μόνος σου, χωρίς την βοήθεια κάποιου.

Βρήκαμε ένα τρικ, που σύμφωνα με το Purewow, το προτείνουν ψυχολόγοι και θεραπευτές.

Αν είσαι μόνος σου λοιπόν και θέλεις να ηρεμήσεις τον εαυτό σου, μπορείς να κάνεις ένα πολύ απλό και δοκιμασμένο πράγμα:

Unsplash/Lesly Juarez

Παρατήρησε τον περιβάλλοντα χώρο σου και άρχισε να περιγράφεις τα πράγματα που βλέπεις με κάθε λεπτομέρεια (είτε δυνατά είτε από μέσα σου).

Για παράδειγμα: Αυτή είναι μία καρέκλα. Έχει τέσσερα πόδια. Τα πόδια είναι ξύλινα. Το μαξιλάρι είναι κεντημένο. Έχει μπλε και λευκό χρώμα.

Ό,τι κι αν περιγράψεις, όλη η ιδέα στηρίζεται στο ότι όσο επικεντρώνεσαι στην περιγραφή ενός πράγματος, τόσο λιγότερο επικεντρώνεσαι στο να«φρικάρεις». 

Unsplash/Roberto Nickson
Unsplash/Roberto Nickson

Όσο πιο πολύ χρησιμοποιείς τον εγκέφαλό σου για να βρεις τις λέξεις να περιγράψεις αυτό που έχεις μπροστά σου, τόσο λιγότερες αρνητικές σκέψεις κάνεις μέσα στο κεφάλι σου.

Μπορεί να μην είναι σούπερ εξειδικευμένο, ωστόσο, είναι ένα απλό κόλπο να αποπροσανατολίσεις το μυαλό σου από τον πανικό.

Αν έχεις υπερβολικό στρες και παθαίνεις κρίσεις πανικού, καλό είναι να ζητήσεις την βοήθεια ενός ειδικού.

bovary

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.