Την διακοπή της διαδικασίας αλλαγής ώρας από το 2021 αποφάσισε το Ευρωκοινοβούλιο με ψηφοφορία που διεξήχθη την Δευτέρα.

Οι ευρωβουλευτές είπαν ότι μέχρι τον Απρίλιο του 2020, οι χώρες θα πρέπει να αποφασίσουν την ώρα που θα έχουν και η οριστική αλλαγή να γίνει τον Μάρτιο του 2021.

Οι ευρωβουλευτές καλούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εξετάσει αν και κατά πόσον η αλλαγή της ώρας σε θερινή ή χειμερινή επηρεάσει την κοινή εσωτερική αγορά της ΕΕ. Πλέον αφού εγκριθεί το ψήφισμα από την Ολομέλεια του Ε.Κ. θα αποτελέσει τη θέση των βουλευτών για τις διαπραγματεύσεις με το Συμβούλιο των Υπουργών.

Υπενθυμίζεται πως το 2018 το Κοινοβούλιο ζήτησε τη διεξοδική αξιολόγηση των υφιστάμενων ρυθμίσεων, αναφέροντας μελέτες που υποδεικνύουν τις αρνητικές επιπτώσεις της αλλαγής της ώρας στους ανθρώπους καθώς και ανησυχίες που εκφράζονται από πρωτοβουλίες πολιτών.

Εάν οριστικοποιηθεί, η μη αλλαγή της ώρας θα ισχύει και για το Ηνωμένο Βασίλειο εάν είναι ακόμη στην ΕΕ ή σε μια μεταβατική περίοδο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.