Και οι δύο πλευρές πρέπει να προσέχουμε τη φρασεολογία μας, δήλωσε ο Ζόραν Ζάεφ, κληθείς να απαντήσει αν είναι αντιπαραγωγικά τα όσα είπε για τη «μακεδονική γλώσσα».

Υπενθυμίζεται, ότι τις τελευταίες ημέρες τα λεγόμενα του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ, περί διδασκαλίας της «μακεδονικής γλώσσας» στην Ελλάδα, είχαν προκαλέσει πολιτικές «αναταράξεις» στην Αθήνα. Οταν ρωτήθηκε αν η Ελλάδα προετοιμάζει παράρτημα για το συγκεκριμένο τμήμα της συμφωνίας, ο κ. Ζάεφ απάντησε ότι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, ενώ σημείωσε ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα.

«Σε κάθε περίπτωση, αυτό που είναι σημαντικό είναι πως πρέπει και οι δύο πλευρές να προσέχουμε την φρασεολογία μας. Είναι γεγονός ότι στη συμφωνία υπάρχει αναφορά σε “μακεδονική” γλώσσα, είναι γεγονός ότι αυτή ανήκει στη νοτιοσλαβική ομάδα γλωσσών και αυτό είναι κάτι που είναι αποδεκτό και αποτελεί μέρος της συμφωνίας, όπως είναι γεγονός ότι θα γίνουμε Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», είπε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ΜΙΑ, αναμεταδίδει το ΑΠΕ.



«Πρέπει να προσέχουμε επειδή το δικαίωμά μας στον αυτοπροσδιορισμό, το δικαίωμά μας να χρησιμοποιούμε τη “μακεδονική” μας γλώσσα, είναι αποδεκτό και αναγνωρίζεται από την Ελλάδα», σημείωσε ακόμη.

Ο Ζόραν Ζάεφ κατέληξε ότι στο πνεύμα της συμφωνίας των Πρεσπών θα οικοδομηθεί φιλία και όχι εχθρότητα μεταξύ των δύο χωρών και εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο κ. Τσίπρας θα εκπληρώσει όσα έχουν συμφωνηθεί στο πλαίσιο της συμφωνίας των Πρεσπών.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.