Σε μείζον θέμα αναδεικνύεται η υπόθεση του Μανώλη Πετσίτη, συμμαθητή και εξ απορρήτων του Νίκου Παππά και στενού συνεργάτη του Μαξίμου.

Το θέμα πήρε πολιτικές διαστάσεις καθώς η ΝΔ διατυπώνει «αμείλικτα» ερωτήματα, ενώ από το ΚΙΝΑΛ ο Γ. Μανιάτης φέρνει το θέμα στη Βουλή.

Οπως αποκάλυψε το newsbomb.gr ο κ. Μανώλης Πετσίτης, συμμαθητής του υπ. Ψηφιακής Πολιτικής και ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του και με ιδιαίτερες σχέσεις με το μέγαρο Μαξίμου, διέγραψε εντυπωσιακή «τροχιά» από την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

Μέχρι το 2014 ο κ. Πετσίτης ήταν σερβιτόρος στο επάγγελμα, με πενιχρά εισοδήματα. Ομως, από το 2015 με την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, ο κ. Πετσίτης εκτοξεύει τις «μετοχές» του και μετατρέπεται μέσα σε μια νύχτα σε πολιτικό παράγοντα και σε συνομιλητή κορυφαίων επιχειρηματιών και καναλαρχών και εμφανίζεται να είναι μισθωτός του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη στην εταιρεία Elfe.

Η «καλή ζωή»

Σύμφωνα με το in.gr ο Μανώλης Πετσίτης διήγαγε «καλή ζωή» τα τελευταία χρόνια.

«Ο άγνωστος στο ευρύ κοινό σερβιτόρος στο επάγγελμα που όμως κατάφερε να κάνει πραγματικότητα τα πιο τρελά του όνειρα και να ζει μια αξιοζήλευτη ζωή. Με ωραίες γυναίκες, γεμάτους τραπεζικούς λογαριασμούς, τραπέζια σε trendy μαγαζιά της αθηναϊκής νύχτας, πανάκριβα κρασιά και ουίσκι (για τα οποία δείχνει ιδιαίτερη αδυναμία σε σημείο… υπερβολής)».

Δείτε βίντεο από την νυχτερινή διασκέδαση του κ. Πετσίτη από το in.gr:

Είχε προβλέψει το αποτέλεσμα του 2015

Το όνομα του κ. Πετσίτη, ήρθε για πρώτη φορά στη δημοσιότητα λίγο πριν από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, όταν ο στενός πυρήνας των συνεργατών του κ. Τσίπρα έδινε προγνωστικά για το αποτέλεσμα.

Μια φωτογραφία που δημοσίευσαν το 2015 «ΤΑ ΝΕΑ» έδειχνε ένα χαρτί με τις προβλέψεις λίγο πριν τα αποτελέσματα.

Αν και όλοι, ο αείμνητος Θοδωρής Μιχόπουλος, ο Νίκος Παππάς, ο Αλέκος Φλαμπουράρης, αλλά και ο Αλέξης Τσίπρας, ήταν συγκρατημένοι, ο μόνος που έπεσε απόλυτα μέσα στο αποτέλεσμα ήταν ο Μανώλης Πετσίτης, που έδινε τη Ν.∆. στο 28% και τον ΣΥΡΙΖΑ στο 35%.

Ο Μανώλης Πετσίτης ήταν ο μόνος από τους συνεργάτες Τσίπρα που είχε προβλέψει το αποτέλεσμα του 2015Ο Μανώλης Πετσίτης ήταν ο μόνος από τους συνεργάτες Τσίπρα που είχε προβλέψει το αποτέλεσμα του 2015

Μέσα σε τρία χρόνια από τα 5.000 ευρώ έφτασε εισοδήματα 204.000

Εκτοτε οι μετοχές του στο εσωκομματικό χρηματιστήριο εκτοξεύτηκαν. Σύμφωνα με το newsbomb ο κ. Πετσίτης έγινε το alter ego του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά. Μέσα σε τρία χρόνια από μισθωτός των 4.911,87 ευρώ ετησίως βρέθηκε να έχει ετήσια εισοδήματα ύψους 204.160 ευρώ και να συνεργάζεται με επιχειρηματίες όπως ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, ο Δημήτρης Κοντομηνάς και ο κ. Καλογρίτσας.

Οι 1.174 ημέρες που έχουν μεσολαβήσει από τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015 αποδείχτηκαν «χρυσές» για τον Μανώλη Πετσίτη, ο οποίος το 2013 ως σερβιτόρος στο CIAO ITALIA της Λεωφόρου Συγγρού 133 είχε ετήσιες απολαβές 4.911 ευρώ.

Το 2014 μάλιστα έβγαλε ακόμη λιγότερα, καθώς ως γκαρσόνι στην προαναφερόμενη επιχείρηση εστίασης, αλλά και ως συνεργάτης της IONIOS FINANCIAL ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ – ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ μόλις που κατάφερε ετησίως να μαζέψει 3.255 ευρώ, ήτοι 271 ευρώ το μήνα.

Πενιχρά εισοδήματα για τον Μαν. Πετσίτη το 2013-2014Πενιχρά εισοδήματα για τον Μαν. Πετσίτη το 2013-2014

Το 2015, όταν και ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε τη διακυβέρνηση ο κ. Πετσίτης ως μισθοδοτούμενος από την IONIOS FINANCIAL (εταιρεία που σήμερα τελεί υπό εκκαθάριση) δήλωσε 17.500 ευρώ.

Τριπλασίασε τα εισοδήματά του μόλις ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ την διακυβέρνηση ο Μ. ΠετσίτηςΤριπλασίασε τα εισοδήματά του μόλις ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ την διακυβέρνηση ο Μ. Πετσίτης

Από φτωχός μισθωτός σε έξι θέσεις με πλούσιες απολαβές

Το 2016 ο Μανώλης Πετσίτης βρέθηκε να έχει έξι θέσεις απασχόλησης.

Προσελήφθη στην Ελληνικά Λιπάσματα και Χημικά ELFE Α.Β.Ε.Ε από την οποία έλαβε 72.693 ευρώ.



Από την Alpha Δορυφορική Τηλεόραση έλαβε το 2016 αμοιβές ύψους 45.935 ευρώ. Από την εταιρεία TAF SPORTS MARKETING AE, ιδιοκτησίας Κωνσταντίνου Ντέρη, έλαβε 32.500 ευρώ. Για υπηρεσίες, που το περιεχόμενο τους το γνωρίζει η Forthnet, ο κ. Πετσίτης έλαβε το 2016 συνολικά 28.000 ευρώ. Από την D – Project, εταιρεία παροχής τηλεπικοινωνιακών και ασφαλιστικών υπηρεσιών έλαβε 20.032 ευρώ. Τέλος, από μια ΙΚΕ με την ονομασία L.M.I. είχε αμοιβές 5.000 ευρώ.

Αθροιστικά το 2016 φέρεται να είχε αμοιβές συνολικού ύψους 204.160 ευρώ.

Το 2016 ο Μαν. Πετσίτης είχε 6 θέσεις και τα εισοδήματά του εκτοξεύτηκαν στις 200 χιλιάδες ευρώΤο 2016 ο Μαν. Πετσίτης είχε 6 θέσεις και τα εισοδήματά του εκτοξεύτηκαν στις 200 χιλιάδες ευρώ

Το 2017 η ELFE του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, αναπροσάρμοσε κατά 65% τις απολαβές του. Έτσι, από 72.693 ευρώ το 2016 έλαβε το 2017 από την Ελληνικά Λιπάσματα και Χημικά ELFE Α.Β.Ε.Ε συνολικά 128.500 ευρώ. Σε αυτά προστέθηκαν ακόμη 47.750 ευρώ, εκ των οποίων τα 27.750 ευρώ προήλθαν από την TAF SPORTS MARKETING AE και τα 20.000 ευρώ από την Forthnet. Συνολικά δηλαδή το 2017 είχε απολαβές 176.250 ευρώ.

Το 2017 ήταν εξίσου καλό για τον Μαν. Πετσίτη, ο οποίος είχε απολαβές 176.000 ευρώΤο 2017 ήταν εξίσου καλό για τον Μαν. Πετσίτη, ο οποίος είχε απολαβές 176.000 ευρώ

Η παρέα της Καισαριανής

Σύμφωνα με το newsbomb στην «παρέα» της τοπικής οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ της Καισαιριανής, εκτός των Νίκου Παππά και του Μανώλη Πετσίτη, ανήκε και ο Θεόδωρος Κιτσάκος, ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ, που πριν αναλάβει στην επιχείρηση αερίου είχε διατελέσει Γενικός Διευθυντής της ELFE.Ο κ. Κιτσάκος ανέλαβε στη ΔΕΠΑ το Νοέμβριο του 2015 και παρέμεινε στο τιμόνι της κρατικής εταιρείας μέχρι την αποπομπή του το Νοέμβριο του 2016. Στο διάστημα αυτό τα «φέσια» της ELFE προς τη ΔΕΠΑ αυξήθηκαν από τα 89,76 εκατ. ευρώ στα 120 εκατ. ευρώ.

Τα «νυχτοπερπατήματα»

Δείτε το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ για τα «νυχτοπερπατήματα» του Μανώλη Πετσίτη:

ΝΔ: Σκοτεινή υπόθεση διαπλοκής



Στο σκάνδαλο «ΔΕΠΑ-Λαυρεντιάδη» επανέρχεται η ΝΔ με αφορμή νέα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι άνθρωπος πολύ κοντά στο Μαξίμου και εξ απορρήτων του Ν. Παππά έλαβε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από εταιρεία του κ. Λαυρεντιάδη.

«Νέες καταιγιστικές αποκαλύψεις φανερώνουν πια τους πραγματικούς λόγους της αφωνίας της παρέας του Μαξίμου για το σκάνδαλο ΔΕΠΑ-Λαυρεντιάδη» αναφέρει η ΝΔ και συνεχίζει: «Σύμφωνα με τα νέα δημοσιεύματα, ο κ. Μανώλης Πετσίτης, άνθρωπος του πολύ στενού πρωθυπουργικού περιβάλλοντος και εξ απόρρητων του υπουργού κ. Νίκου Παππά, έλαβε τα έτη 2016 και 2017 εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από την εταιρία ELFE του κ. Λαυρεντιάδη».

Η Πειραιώς ερωτά: «Ποιες “υπηρεσίες” άραγε παρείχε στον κ. Λαυρεντιάδη ο κ. Πετσίτης για να παίρνει αυτά τα χρήματα; Και πώς συνδέονται αυτές με το σκάνδαλο ΔΕΠΑ-Λαυρεντιάδη για το οποίο έχουν ήδη ασκηθεί διώξεις σε βαθμό κακουργήματος στο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Θοδ. Κιτσάκο;».

Καταλήγοντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογραμμίζει: «Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κρύβεται άλλο. Αυτή η σκοτεινή υπόθεση διαπλοκής τον εκθέτει ανεπανόρθωτα αποκαλύπτοντας το ανήθικο πλεονέκτημα της Κυβέρνησης του. Θα επανέλθουμε…».

Ο Γ. Μανιάτης φέρνει στη Βουλή τις αποκαλύψεις

Από την πλευρά του, ο βουλευτής Αργολίδας του ΔΗΣΥ. Γ. Μανιάτης φέρνει στη Βουλή τα δημοσιεύματα για στις σχέσεις συνεργάτη των κ.κ. Τσίπρα-Παππά με την εταιρεία Elfe του Λαυρεντιάδη.

«Αμείλικτα ερωτηματικά αναφύονται μετά τις αποκαλύψεις δημοσιευμάτων, ότι άνθρωπος του στενού περιβάλλοντος Τσίπρα – Παππά, από σερβιτόρος σε πιτσαρία, το 2013 κι ετήσιο εισόδημα 5.000€, βρέθηκε να είναι υπάλληλος της εταιρείας ELFE – Λαυρεντιάδη το 2017, με το ετήσιο εισόδημά του από διάφορες πηγές να εκτοξεύεται σε 205.000€ και σύνολο απολαβών στη διετία 2016 – 2017 περί τις 380.000€» δήλωσε ο Γ. Μανιάτης.

Και προαναγγέλλει ότι τη Δευτέρα καταθέτει ερώτηση στον Πρωθυπουργό Α. Τσίπρα, «εάν γνώριζε τις δραστηριότητες του συγκεκριμένου προσώπου, καθώς και εάν οι δραστηριότητες αυτές σχετίζονται με την εκτόξευση του χρέους της εταιρείας ELFE – Λαυρεντιάδη προς τη ΔΕΠΑ στα 120 εκατ€, κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ». Σημειώνει δε ότι «οι απαντήσεις πρέπει να είναι άμεσες και τεκμηριωμένες».

 

Με πληροφορίες από newsbomb, in.gr, ΣΚΑΙ

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.