Το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018, παραμονή της εορτής της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης της πανσόφου, τελέστηκαν από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γρεβενών κ. Δαβίδ, τα θυρανοίξια του Παρεκκλησίου Αγίας Αικατερίνης και Αγίου Χαραλάμπους, που βρίσκεται εντός των κοιμητηρίων της Μηλιάς Γρεβενών.



Τα Θυρανοίξια είναι μια ακολουθία που τελείται μπροστά στην κλειστή δυτική πύλη του Ιερού Ναού, προκειμένου αυτός να παραδοθεί στη λατρεία του Θεού.

Αρχικά τελέσθηκε Μικρός Αγιασμός στο τέλος του οποίου, μετά από το διαλογικό «Άρατε πύλας οι άρχοντες ημών», ανοίχτηκαν οι πύλες του Ναού και εισήλθε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ακολουθούμενους από τους κληρικούς και τον ευσεβή λαό, ραντίζοντας με αγιασμό τον Ναό.

Στη συνέχεια, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής της Αγίας Αικατερίνης.

Ο Σεβασμιώτατος εξήρε τη σημασία των Θυρανοιξίων του νέου παρεκκλησίου για την πνευματική ζωή όχι μόνο της Μηλιάς, αλλά και όλης της Μητροπόλεως Γρεβενών καθώς το νέο παρεκκλήσι είναι το πρώτο παρεκκλήσι της Ιεράς Μητροπόλεως  στο οποίο τιμάται η Αγία Αικατερίνη.

Πλήθος πιστών κατέκλυσαν το παρεκκλήσι, για να λάβουν μέρος στα θυρανοίξια και να πάρουν την ευλογία της Αγίας Αικατερίνης και του Αγίου Χαραλάμπους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.