Νέα ρεκόρ πωλήσεων έθεσε ο γίγαντας του διαδικτύου, η εταιρεία Alibaba την Κυριακή, στην μεγαλύτερη γιορτή αγορών του, την ετήσια «Ημέρα του Εργένη».

Η κινεζική εταιρεία έκανε ρεκόρ πωλήσεων ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων σε μόλις 85 δευτερόλεπτα από την έναρξη της καταναλωτικής γιορτής και στη συνέχεια, στο τέλος της πρώτης ώρας, οι πωλήσει απέδωσαν στην εταιρεία 10 δισεκατομμύρια δολάρια.



Πάνω από ένα δισεκατομμύριο παραγγελίες δόθηκαν κατά την διάρκεια των 24 ωρών, καταγράφοντας άλλο ένα ρεκόρ καθώς είναι η πρώτη φορά που οι πωλήσεις της «Ημέρας των Εργένηδων ξεπερνούν το ορόσημο του ενός δισεκατομμυρίου. Πέρυσι, την ίδια ημέρα είχαν δοθεί 812 εκατομμύρια παραγγελίες.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Alibaba, Τζακ ΜαΟ διευθύνων σύμβουλος της Alibaba, Τζακ Μα

Συνολικά, οι πελάτες δαπάνησαν 30,8 δισεκατομμύρια δολάρια, αύξηση 27% σε σχέση με πέρυσι, αλλά η είναι η χαμηλότερη ετήσια αύξηση στην ιστορία της «Ημέρας των Εργένηδων».

Να σημειωθεί πως οι διαδικτυακές προσφορές γίνονται κάθε χρόνο την 11η Νοεμβρίου, τις άτυπες διακοπές για τους εργένηδες της Alibaba, από το 2009.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Alibaba, Ντάνιελ Ζανγκ, ανέφερε πως η καταναλωτική μανία των πελατών συνεχίστηκε με τους περισσότερους να αγοράζουν προϊόντα για να αναβαθμίσουν τον καθημερινό τρόπο ζωής τους.
Φέτος, δόθηκαν πάνω από ένα δισεκατομμύριο παραγγελίες μέσα σε μόλις μία ημέραΦέτος, δόθηκαν πάνω από ένα δισεκατομμύριο παραγγελίες μέσα σε μόλις μία ημέρα

Η εκδήλωση ξεκίνησε το Σάββατο, με ένα γκαλά στο οποίο εμφανίστηκε η Μαράια Κάρεϊ και μια παράσταση του Cirque du Soleil με θέμα την αγορά παπουτσιών.

Τι είναι η ημέρα των Εργένηδων;
Η εταιρεία Alibaba εφηύρε την ευκαιρία να κάνει μία καταναλωτική γιορτή την 11η Νοεμβρίου ως αντίθεση στην Ημέρα του αγίου Βαλεντίνου.



Είναι πλέον η μεγαλύτερη παγκόσμια εκδήλωση πωλήσεων στο διαδίκτυο και τα φετινά κέρδη ήταν περισσότερα από αυτά της Black Friday και την Cyber Monday, σύμφωνα με το Bloomberg.

Περίπου 180.000 μάρκες είναι διαθέσιμες στην γιορτή αυτή, συμπεριλαμβανομένων εταιρειών τεχνολογίας, όπως οι Xaomi, Apple και Dyson.

Φωτογραφίες: AP

iefimerida 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.