Οι αράχνες κάνουν την εμφάνισή τους λίγο πολύ σχεδόν σε όλα τα σπίτια ενώ σε εκείνα που είναι κοντά στη φύση αποτελούν πιο συχνό φαινόμενο.

Υπάρχουν, ωστόσο, διάφοροι τρόποι να απαλλαγείτε από αυτές και να μην πλησιάζουν τόσο συχνά το σπίτι σας. Δείτε τρεις από αυτούς…

Χρησιμοποιήστε αιθέριο έλαιο λεμονιού

Διαλύστε λίγο αιθέριο έλαιο λεμονιού σε νερό και βάλτε το σε ένα μπουκαλάκι σπρέι. Ψεκάστε όλα τα πιθανά σημεία εισβολής τους στο σπίτι και τις γωνίες που τις βλέπετε συχνά. Οι αράχνες δεν αγαπούν αυτή τη μυρωδιά και αποφεύγουν να έρχονται σε επαφή με τα σημεία που την αναδίδουν.

Επιλέξτε τη μέντα

Η μέντα και ο δυόσμος αποτελούν δύο από τα πιο ισχυρά απωθητικά για τις αράχνες. Βάλτε μερικά φύλλα σε πόρτες και παράθυρα ή ρίξτε μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου. Μη ξεχνάτε να ανανεώνετε ανά διαστήματα γιατί αυτή η μυρωδιά εξασθενεί γρήγορα.

Η λύση βρίσκεται στα πριονίδια

Εξίσου απωθητικά για τις αράχνες είναι και τα πριονίδια και ειδικά του κέδρου. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τοποθετήστε μια χούφτα από αυτό το ασυνήθιστο «εντομοαπωθητικό» στα ντουλάπια και τις ρωγμές του σπιτιού σας. Τα πριονίδια κέδρου κρατούν επίσης και το σκόρο μακριά από τα ρούχα σας.

 

 

 

 

newsbeast

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.