Το μπάνιο αποτελεί έναν από τους χώρους του σπιτιού που συγκεντρώνει τα περισσότερα μικρόβια. Ωστόσο, μπορεί να επιμένουμε στο να καθαρίζουμε κάποια σημεία του χώρου περισσότερο και σε άλλα να μην δίνουμε τόση σημασία.

Αυτό είναι λάθος γιατί υπάρχουν κάποια σημεία που χρειάζεται να καθαρίζουμε περισσότερο και ίσως δεν μας πάει το μυαλό. Δεν είναι, λοιπόν, μόνο η τουαλέτα εστία μικροβίων στο χώρο. Δείτε τρία πολύ βρώμικα σημεία στο μπάνιο με τα οποία πρέπει να ασχοληθείτε…

Οι λαβές από τις βρύσες

Οι βρύσες είναι τα αντικείμενα που αγγίζονται περισσότερο στο μπάνιο. Όποιος μπαίνει στο μπάνιο κατά πάσα πιθανότητα θα πιάσει τις βρύσες και τις λαβές τους. Για να τις καθαρίσετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίγο ξίδι ή λίγο οινόπνευμα. Ψεκάστε λίγο σε ένα καθαρό πανί και περάστε την κάθε βρύση με αυτό.

Το κυπελλάκι για τις οδοντόβουρτσες

Έρευνες έχουν δείξει ότι το κυπελλάκι για τις οδοντόβουρτσες αποτελεί το τρίτο πιο βρώμικο αντικείμενο του σπιτιού. Εκεί συγκεντρώνονται μικρόβια από τις οδοντόβουρτσες αλλά και βακτήρια από άλλα σημεία του μπάνιου. Για να το καθαρίσετε θα πρέπει να το βάζετε στο πλυντήριο πιάτων τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα για να σκοτώνετε τα μικρόβια.  Αν δεν έχετε πλυντήριο μπορείτε απλά να το πλένετε με ζεστό νερό και σαπούνι.

Χαλάκι μπάνιου

Ένα αντικείμενο που δεν πρέπει να αμελείτε να καθαρίζετε. Αν δεν το απλώνετε να στεγνώνει μετά από κάθε μπάνιο ή ντους τότε μαζεύονται πάνω του μικρόβια αλλά αναπτύσσεται και μούχλα. Για να το καθαρίζετε, βάζετέ το στο πλυντήριο ρούχων ή μπορείτε να το πλένετε σε μία λεκάνη με νερό και ξίδι.

 

 

 

 

 

newsbeast

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.