Τρικ για τα ζυμαρικά υπάρχουν άπειρα.

Ωστόσο, υπάρχει ένα μυστικό στο οποίο ορκίζονται όλοι οι σεφ, αν και πολλές νοικοκυρές όταν το ακούν τους… σηκώνεται η τρίχα.

Οι σεφ, ωστόσο, επιμένουν ότι είναι βασικό αν θέλουμε η μακαρονάδα μας να έχει αυτή την υφή που συνήθως ζηλεύουμε στα εστιατόρια και απορούμε γιατί δεν καταφέρνουμε να την πετύχουμε έτσι ακριβώς και στο σπίτι.

Το μυστικό είναι απλό. Εφόσον τα μακαρόνια συνοδεύονται από σάλτσα (για να είναι πιο νόστιμα και πιο ολοκληρωμένο το πιάτο), ΔΕΝ τα πλένουμε.

Τα ζυμαρικά και η σάλτσα πρέπει να γίνουν ένα. Η σάλτσα να εισχωρήσει σωστά στο ζυμαρικό, το ζυμαρικό να τη συγκρατήσει και εμείς στη συνέχεια να απολαύσουμε το πιάτο μας.

Για να γίνουν ένα, λοιπόν, τα ζυμαρικά και η σάλτσα, οι σεφ προτείνουν να ακολουθήσουμε τα παρακάτω βήματα:

  • Βάζουμε νερό στην κατσαρόλα και το βάζουμε να βράσει
  • Μόλις βράσει το νερό ρίχνουμε το ζυμαρικό
  • Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με μια λαβίδα και σε καμία περίπτωση δεν προσθέτουμε κάποια λιπαρό συστατικό όπως πχ λάδι, κάτι που συνηθίζουν πολλοί για να μην κολλάνε τα μακαρόνια.
  • Στραγγίστε τα ζυμαρικά και κρατήστε περίπου μια κούπα από το νερό τους.
  • Ποτέ μα ποτέ μην ξεπλένετε τα ζυμαρικά. Αν τα πλύνετε θα φύγουν τα άμυλά τους και η σάλτσα δεν θα μπορέσει να ενωθεί με το ζυμαρικό με αποτέλεσμα ένα… νερουλό πιάτο μακαρονάδας
  • Μόλις τα στραγγίσετε βάλτε τα πάλι πίσω στην κατσαρόλα
  • Προσθέστε το νερό από τα βρασμένα ζυμαρικά στη σάλτσα, ανακατέψτε και αφήστε να βράσει για ένα λεπτό ακόμη.
  • Σερβίρετε γρήγορα και όσο ακόμη τα ζυμαρικά είναι ζεστά.

 

 

 

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.