Οι Γάλλοι το αγαπούν και ως συνοδευτικό σε άλλα πιάτα. Χορταίνει και ανακουφίζει.

Το πιάτο αυτό βασίζεται στην πλούσια γεύση, οπότε απαιτεί καλό μπέικον, λιπαρό τυρί, μοσχαρίσιο ζωμό. Είπαμε, χωριάτικο.

Για 6 άτομα:

  • 20 γρ. βούτυρο
  • 150 γρ.  μπέικον, κομμένο κύβους
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 300 γρ. μακρύκοκκο ή καστανό ρύζι
  •  2 λίτρα καυτός ζωμος
  • 1 κλωνάρι μαϊντανός
  • 1 κλωνάρι θυμάρι
  • 1 κλωνάρι φραγκομαϊντανός
  • 1 ματσάκι τσάιβ
  • 80 γρ. γραβιέρα, τριμμένη

Εκτέλεση:

  • Σε ένα φαρδύ και βαθύ τηγάνι, ζεστάνετε το βούτυρο και σοτάρετε το μπέικον και το κρεμμύδι για 5’, μέχρι να μαλακώσει.
  • Προσθέστε το ρύζι, ανακατεύοντας για 2-3’ να πάρει όλο λίπος. Προσθέστε τον ζωμό.
  • Δέστε όλα τα βότανα σε ματσάκι και βάλτε τα στο τηγάνι. Αλατοπιπερώστε.
  • Μαγειρέψτε για 15’, ή μέχρι να γίνει το ρύζι (το καστανό θέλει περισσότερη ώρα).
  • Αφαιρέστε τα βότανα, ρίξτε την γραβιέρα ανακατεύοντας και σερβίρετε.

 

 

 

 

 

Από το βιβλίο France: The Cookbook, εκδ. Phaidon.

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.