Με αφορμή την ακύρωση της προγραμματισμένης για σήμερα 30/07/2018 αιμοδοσίας στο χώρο του πνευματικού κέντρου Γρεβενών, μετά από πρωτοβουλία της Ιεράς Μητρόπολης Γρεβενών και του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη, θα ήθελα να αναφέρω τα παρακάτω:




  • Την Παρασκευή 27/07/2018 σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με τον Σεβασμιότατο, μου αναφέρθηκε η πρόθεση της Ιεράς Μητροπόλεως να πραγματοποιηθεί αιμοδοσία στο χώρο του πνευματικού κέντρου την Δευτέρα 30/07/2018. Επικοινώνησα με το αρμόδιο τμήμα και Ιατρούς του νοσοκομείου και με διαβεβαίωσαν ότι παρά το δύσκολο πρόγραμμα (λόγω των αδειών του προσωπικού, αλλά και λόγω της μεγάλης προσέλευσης πολιτών στο νοσοκομείο για προσφορά αίματος) θα ήταν δυνατό να πραγματοποιηθεί η αιμοδοσία της Δευτέρας. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας (Παρασκευής) ενημερώθηκα από τους Ιατρούς του νοσοκομείου, ότι θα ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθεί η αιμοδοσία. Προσπάθησα να επικοινωνήσω με τον Σεβασμιότατο προκειμένου να τον ενημερώσω, αλλά λόγω μη χρήσης κινητού τηλεφώνου από τον ίδιο (όπως με ενημέρωσαν) και λόγω Σαββατοκύριακου, η επικοινωνία στάθηκε αδύνατη.
  • Θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη τόσο από τον Σεβασμιότατο όσο και από τους πολίτες που προσήλθαν στο πνευματικό κέντρο προκειμένου να προσφέρουν αίμα.
  • Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη της ¨κακής¨ συνεννόησης.
  • Θεωρώ ότι ένα ατυχές γεγονός δεν πρέπει να σταθεί εμπόδιο στη μέχρι σήμερα άριστη συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων.
  • Θεωρώ ότι ένα ατυχές γεγονός δεν μπορεί να γίνει αφορμή για εκφράσεις «απάνθρωπη και ανήθικη συμπεριφορά».
  • Θέλω να ευχαριστήσω την Ιερά Μητρόπολη για αυτή της, την πρωτοβουλία, όπως και πολλούς ακόμη συλλόγους, φορείς και πολίτες που με ανάλογες πρωτοβουλίες θέλουν να συμβάλουν στην ανακούφιση των πληγέντων συμπολιτών μας.
  • Ας μη δώσουμε μεγαλύτερη σημασία από όση πρέπει στον χώρο που θα πραγματοποιηθεί μια αιμοδοσία.
  • Θα ήθελα να ρωτήσω, τι διαφορά έχει αν η αιμοδοσία πραγματοποιηθεί στο χώρο του νοσοκομείου ή του πνευματικού κέντρου;!
  • Θα ήθελα να ενημερώσω ότι οι περισσότεροι σύλλογοι και φορείς έχουν συνεννοηθεί με το τμήμα αιμοδοσίας και προσέρχονται στο νοσοκομείο προκειμένου να προσφέρουν αίμα.



  • Θα ήθελα επίσης να ρωτήσω τους «καλοθελητές» των «βαριών εκφράσεων», αν κρίνουν τη Διοίκηση και εμένα προσωπικά από ένα μεμονωμένο γεγονός ή από το σύνολο του έργου μας. Ας σκεφτούν πόσους Ιατρούς είχε το Γενικό Νοσοκομείο Γρεβενών πριν δυο χρόνια και πόσους έχει σήμερα, πόσους νοσηλευτές είχε πριν δύο χρόνια και πόσους σήμερα, πόσοι ασθενείς εξυπηρετούνταν ημερησίως πριν δυο χρόνια και πόσοι σήμερα, πόσα χειρουργεία πραγματοποιούνταν πριν δυο χρόνια και πόσα σήμερα.
  • Η Διοίκηση και το προσωπικό του νοσοκομείου θα είναι πάντα στην διάθεση των πολιτών και θα κλείνουμε τα αυτιά και τα μάτια στα κακόβουλα σχόλια που μόνο αυτοί που τα κάνουν, ξέρουν τις σκοπιμότητες που εξυπηρετούν.
  • Να αναφέρω ότι το τμήμα αιμοδοσίας του νοσοκομείου μας πραγματοποιεί 1-2 εξορμήσεις για αιμοληψίες μηνιαίως, με συλλογή 40-50 φιαλών ανά εξόρμηση.
  • Την τελευταία εβδομάδα εντός του νοσοκομείου, πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 40 αιμοληψίες από πολίτες που αυτοβούλως προσήλθαν στο νοσοκομείο.
  • Το τμήμα αιμοδοσίας λειτουργεί καθημερινά από τις 08:30 έως τις 13:00 καθημερινά.
  • Οι πολίτες των Γρεβενών θα πρέπει να αισθάνονται περήφανοι για το νοσοκομείο τους, γιατί έχει από τις καλύτερες κτιριακές εγκαταστάσεις, πληρότητα Ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, καθημερινή εφημεριακή κάλυψη, επάρκεια μηχανημάτων και υλικών και πάνω από όλα τη θέληση του προσωπικού και της Διοίκησης,  προκειμένου να γινόμαστε καλύτεροι κάθε μέρα και να προσφέρουμε περισσότερα.

Γραφείο Διοικητή

Ο Διοικητής
Γ. Ν. Γρεβενών

Παντελεήμων Αλεξιάδης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.