Τα εγκαίνια του Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Περιβολίου Γρεβενών τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ, την Κυριακή 29 Αυγούστου 2018.




Στον Εσπερινό των Εγκαινίων, το απόγευμα του Σαββάτου, ο Σεβασμιώτατος μετέφερε στον προς εγκαινίαση Ναό Ιερά Λείψανα τριών Αγίων Μαρτύρων.

Το πρωί της Κυριακής, κατά την τελετή των εγκαινίων, έγινε η περιφορά των Ιερών Λειψάνων γύρω από τον ναό, κατά τη διάρκεια της οποίας όλο το εκκλησίασμα βγήκε από τον Ναό. Με την είσοδο και πάλι στον Ιερό Ναό, τα λείψανα τοποθετήθηκαν στην ειδική οπή της Αγίας Τραπέζης και σφραγίστηκαν με κηρομαστίχη. Στη συνέχεια η Αγία Τράπεζα πλύθηκε και καθαρίσθηκε με σαπούνι και ζεστό νερό, ραντίστηκε με μύρο, τοποθετήθηκαν στις τέσσερις γωνίες της οι τέσσερις Ευαγγελιστές και ντύθηκε με το κατασάρκιο και την στολή της. Τέλος εκπρόσωποι από κάθε ηλικία και φύλο άναψαν την ακοίμητη καντήλα της Αγίας Τραπέζης και τα καντήλια τέμπλου.

Πάρα πολλοί πιστοί από τη Σμίξη, το Περιβόλι και την Αβδέλλα συμμετείχαν στα Εγκαίνια και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, εξηγούσε αναλυτικά όλα τα στάδια της Τελετής των Εγκαινίων.

Μετά την πνευματικό γλέντι και τη χαρά των Εγκαινίων, ακολούθησε και γλέντι με παραδοσιακούς χορούς στον αύλειο χώρο της εκκλησίας.




ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.