Ο Νικολά Ντιμιτρόφ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η ΠΓΔΜ θα πάρει την έγκριση προκειμένου να ξεκινήσουν οι ενταξιακές συζητήσεις με το ΝΑΤΟ, αυτή την εβδομάδα.

«Εχουμε πολλές ελπίδες και πιστεύω ότι όλα έχουν δρομολογηθεί και θα συμβεί αυτή την εβδομάδα», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ στο Reuters, μιλώντας στο περιθώριο της συνόδου των Δυτικών Βαλκανίων, στο Λονδίνο. «Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε τις ενταξιακές συνομιλίες», συμπλήρωσε, ενόψει της Συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, την Τετάρτη.

«Η οριστικοποίηση της συμφωνίας, από τη δική μας πλευρά, θα οικοδομηθεί μέσα από τη διαδικασία για το ΝΑΤΟ», δήλωσε ακόμη ο Ντιμιτρόφ.

Ο υπουργός Εξωτερικών ρωτήθηκε αν ανησυχεί για το ενδεχόμενο να προσπαθήσει η Ρωσία να διαταράξει τη διαδικασία ένταξης στο ΝΑΤΟ. «Αν δεν ήταν το ονοματολογικό, θα ήμασταν μέλος του ΝΑΤΟ από το 2008. Πιστεύουμε ότι δεν είναι ενάντια σε καμία άλλη χώρα αυτό και θα έχει πολύ σημαντική επιρροή στη σταθερότητα της περιοχής. Βέβαια, μέχρι να συμβεί αυτό, θα ανησυχούμε για το όποιο εμπόδιο μπορεί να εμφανιστεί», απάντησε στο Reuters ο Ντιμιτρόφ.

 

 

 

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.