Με ένα σόου, που θύμιζε κάτι από ΝΒΑ, παρουσίασε ο Ταγίπ Ερντογάν τους νέους υπουργούς της τουρκικής κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, μετά την ορκωμοσία του, στεκόταν στο βήμα και ανακοίνωνε ένα- ένα τα ονόματα των υπουργών, που εμφανίζονταν στη σκηνή. Μάλιστα, κατά διαστήματα σταματούσε την παρουσίαση και τους έδινε οδηγίες πού να σταθούν.

Οσο για τις επιλογές των προσώπων που έβαλε στις θέσεις- κλειδιά, έχουν ιδιαίτερη σημασία.

Στο υπουργείο Αμυνας τοποθέτησε τον σημερινό αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Χουλουσί Ακάρ – το «γεράκι» του τουρκικού Πενταγώνου. 

Στο υπουργείο Οικονομικών τοποθέτησε τον γαμπρό του, Μπεράτ Αλμπαϊράκ. Υπενθυμίζεται ότι έως τώρα ο σύζυγος της κόρης του Ερντογάν ήταν υπουργός Ενέργειας.

Στο υπουργείο Εξωτερικών παρέμεινε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ενώ αμετακίνητος και ο Σουλεϊμάν Σοϊλού, στο υπουργείο Εσωτερικών.

Ο Φουάτ Οκτάι είναι ο νέος – και μοναδικός – αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ενώ ο Αμπντουλχαμίτ Γκιουλ αναλαμβάνει υπουργός Δικαιοσύνης.

Το βράδυ της Δευτέρας ο Ερντογάν παρουσίασε 17 στελέχη της κυβέρνησής του- ανάμεσά τους 2 γυναίκες- ενώ τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσει τους υφυπουργούς.

 iefimerida 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.