Υπέροχη συνταγή, από την γαλλική κουζίνα, ραφινάτη και εύκολη.

Υλικά

  • 3 αυγά
  • 130 γραμμάρια ζάχαρη άχνη +10 γραμμάρια άχνη για γαρνίρισμα
  • 80 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
  • 120 γραμμάρια αλεύρι
  • 1 μπέικιν πάουντερ
  • 2 λεμόνια και το ξύσμα



Εκτέλεση

  • Ξεχωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια
  • Πλύντε καλά τα λεμόνια και στίψτε τα
  • Κρατήστε λίγο ξύσμα στην άκρη
  • Βάλτε τους κρόκους με την άχνη σε μπολ και χτυπήστε καλά με το μίξερ χειρός, ώσπου να ασπρίσει και να γίνει σαν κρέμα

  • Προσθέστε τον χυμό λεμονιού και το ξύσμα και ξαναχτυπήστε για λίγο
  • Λιώστε το βούτυρο και προσθέστε το στο μείγμα -Ρίξτε και το αλεύρι και το μπέικιν, χτυπήστε λίγο στο μίξερ
  • Χτυπήστε τα ασπράδια σε μαρέγκα, με μια πρέζα αλάτι -Οταν τα ασπράδια ανέβουν καλά, ρίξτε 10 γραμμάρια ζάχαρη άχνη, χτυπήστε και πάλι
  • Προσθέστε τη μαρέγκα στο μείγμα, ανακατέψτε απαλά -Ρίξτε το μείγμα σε φόρμα που έχετε βουτυρώσει και ψήστε σε φούρνο ζεσταμένο στους 180 βαθμούς, για 20 λεπτά
  • Οταν κρυώσει το γλυκό, ρίξτε ζάχαρη άχνη από πάνω για γαρνίρισμα και λίγο ξύσμα λεμονιού
  • Ετοιμο!

 

 

 

 

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.