Σας αρέσουν τα φρέσκα και απλά γεύματα; Ετοιμάστε ένα καρπάτσιο μοσχαριού.

Δηλαδή πολύ λεπτές φέτες ωμού μοσχαριού, που συνοδεύονται από σος λεμονιού, παρμεζάνα και ρόκα.
Δείτε πόσο εύκολα γίνεται. Απλά, ακολουθήστε προσεκτικά τα βήματα.

Υλικά

  • 500 γραμμάρια φιλέτο μοσχάρι
  • 50 γραμμάρια παρμεζάνα σε φλούδες
  • 300 γραμμάρια σαλάτα ρόκα
  • 6 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 λεμόνια
  • Λίγο κουκουνάρι
  • Αλάτι και πιπέρι

 

Εκτέλεση

  • Βάλτε το κρέας φιλέτο σε σακούλα τροφίμων και τοποθετήστε το στην κατάψυξη για 1 ώρα, ώστε να κόβεται εύκολα
  • Στο μεταξύ, πλύντε τη ρόκα και ετοιμάστε τη σάλτσα: Βάλτε σε μπολ τον χυμό 1 λεμονιού, 4 κουταλιές ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και πιπέρι
  • Χτυπήστε τη σος με πηρούνι ελαφρά και βάλτε την στο ψυγείο
  • Κόψτε την παρμεζάνα σε φλούδες, λεπτές
  • Βγάλτε το κρέας από την κατάψυξη και κόψτε σε πολύ λεπτές λωρίδες, όσο πιο λεπτές μπορείτε
  • Βάλτε κάθε φέτα σε δύο διαφάνειες και χτυπήστε για να γίνει ακόμη λεπτότερη
  • Κάντε την ίδια διαδικασία για κάθε φέτα
  • Τοποθετήστε τις φέτες σε πιατέλα, ρίξτε την σος, προσθέστε όμορφα την ρόκα και την παρμεζάνα
  • Ρίξτε αλάτι και πιπέρι, έτοιμο το καρπάτσιο!

 

 

 

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.