Η καλύτερη αρχή για ένα ανοιξιάτικο γεύμα είναι μια χορταστική και γευστική σούπα με σπαράγγια.

Μια κρεμώδης σούπα, απαλή στην υφή και στη γεύση, είναι ότι πρέπει για τις μέρες από εδώ και πέρα.

Αντί να ποτίσετε τα σπαράγγια, όμως, με κρέμα, που είναι συνήθως βαριά και πιο λιπαρή, μπορείτε να την αντικαταστήσετε με ένα άλλο, πιο ελαφρύ υλικό, όπως το γιαούρτι. Ακόμη, κρατά την φυτική ποιότητα των σπαραγγιών.

Αυτή η σούπα είναι ιδανική για να σερβιριστεί ως ορεκτικό σε πάρτυ ή σε επίσημο δείπνο.

Πάμε να την φτιάξουμε:

 

ΥΛΙΚΑ

1/4 της κούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Ένα μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
Μια πρέζα από κόκκινο πιπέρι
Αλάτι
450 γρ. σπαράγγια, κομμένα
4 κούπες σπιτικός ζωμός λαχανικών
1 κούπα φύλλα από σπανάκι
1/2 κούπα γιαούρτι πλήρες

 

 

ΟΔΗΓΙΕΣ

Σε ένα μεσαίο κατσαρολάκι, ζεστάνετε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μεσαία προς υψηλή φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι, το αλάτι και το πιπέρι. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει και αρχίσει να καραμελώνει, για πέντε λεπτά.

Προσθέστε τα κομμένα σπαράγγια και μαγειρέψτε για ένα λεπτό. Προσθέστε και ανακατέψτε τον ζωμό μέχρι να έρθει σε βράση. Μειώστε την ένταση της φωτιάς και σιγοβράστε.

Συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσουν τα σπαράγγια, για 15 λεπτά περίπου. Βγάλτε το από τη φωτιά και προσθέστε τα φύλλα από σπανάκι.

Μεταφέρετε στο μπλέντερ, προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και το γιαούρτι και χτυπήστε μέχρι να να γίνει απαλή η υφή του. Προσθέστε λίγο αλάτι.

Βάλτε τη σούπα με μια μεγάλη κουτάλα σε μπολ, ρίξτε λίγο λάδι και σερβίρετε.

 

 

Καλή σας απόλαυση!

 

 

 

 

 

bovary

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.