Το πορτοκάλια είναι εποχής, πολύ γλυκά και μυρωδάτα. Αξιοποιήστε τα σε ένα ζουμερό κέηκ.

Υλικά

  • 240 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο +λίγο βούτυρο για το πυρέξ
  • 240 γραμμάρια ζάχαρη +2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 240 γραμμάρια αλεύρι
  • 2 κουταλιές γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 4 πορτοκάλια ζουμερά

 

Εκτέλεση

  • Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Πάρτε το ξύσμα από τα 4 πορτοκάλια
  • Σε μπολ ρίξτε το λιωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη, δουλέψτε καλά, να ασπρίσει
  • Προσθέστε τα αυγά ένα ένα, το αλεύρι, το μπέικιν, το ξύσμα
  • Προσθέστε τον χυμό από 2 πορτοκάλια
  • Βουτυρώστε ένα πυρέξ και αδειάστε το μείγμα
  • Ψήστε 40 λεπτά (50 λεπτά, αν το μαχαίρι δεν βγαίνει στεγνό)
  • Στο μεταξύ ετοιμάστε ένα σιρόπι: Χυμό από 2 πορτοκάλια, με τις 2 κουταλιές ζάχαρη, σε κατσαρολάκι
  • Βράστε το για 6 λεπτά
  • Αν θέλετε το γλυκό εκτός πυρέξ, αφήστε το να κρυώσει και βγάλτε το, πριν το περιχύσετε με σιρόπι
  • Αλλιώς, μέσα στο πυρέξ, περιχύστε λίγο λίγο το γλυκό με σιρόπι, να γίνει ζουμερό

 

 

 

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.