Με καταθέσεις μαρτύρων και κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, συνεχίστηκε την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κοζάνης για δεύτερη ημέρα, η δίκη για την  δολοφονία του 52χρονου ταξιτζή από την Καστοριά, με κατηγορούμενο 32χρονο ειδικό φρουρό, ο οποίος κατά την προανάκριση είχε ομολογήσει την πράξη του, επικαλούμενος ως κίνητρο τη ληστεία.

Η ακροαματική διαδικασία δεν ολοκληρώθηκε και η δίκη διακόπηκε και ορίστηκε να συνεχιστεί την Παρασκευή 2 Μαρτίου, οπότε αναμένεται να ολοκληρωθεί και το δικαστήριο να εκδώσει την  ετυμηγορία του.

Η δίκη άρχισε στις 10 το πρωί και διακόπηκε στις 3 το απόγευμα με το πέρας του ωραρίου της γραμματέως του δικαστηρίου. Πρώτος μάρτυρας εξετάστηκε ο ψυχίατρος των φυλακών Φελλίου Γρεβενών, όπου είναι προφυλακισμένος ο ειδικός φρουρός.

Ο μάρτυς κατέθεσε ότι εξέτασε τον κατηγορούμενο ειδικό φρουρό και συνέταξε πόρισμα, σύμφωνα με το οποίο διαπίστωσε «διατάραξη συνείδησης», «μετατραυματικό στρες» και «καταθλιπτική συμπεριφορά».

Την εγκυρότητα του πορίσματος του ψυχιάτρου αμφισβήτησε ο συνήγορος της οικογένειας του θύματος, Φραγκίσκος Ραγκούσης, ο οποίος υπέβαλε «βροχή ερωτήσεων», φέρνοντας σε δύσκολη θέση τον μάρτυρα, ενώ συγχρόνως επισήμανε ότι ο κατηγορούμενος τις πρώτες ώρες μετά την δολοφονία δεν έδειξε κάποια αφύσικη συμπεριφορά, πράγμα που υποστήριξαν αρκετοί μάρτυρες στις καταθέσεις τους κατά την ακροαματική και προανακριτική διαδικασία.

Μεταξύ άλλων κατέθεσε η πρώην σύζυγος του κατηγορουμένου, η οποία υποστήριξε ότι δεν παρατήρησε κάποια περίεργη συμπεριφορά του πρώην συζύγου της αμέσως μετά την δολοφονία, ενώ αναφέρθηκε και στο τηλεφώνημα που του έγινε από την υπηρεσία του για να πάει να συμμετάσχει στις έρευνες της δολοφονίας.

Αναφέρθηκε πάντως σε υπεξαίρεση από τον κατηγορούμενο, ενός αρκετά σημαντικού ποσού από τραπεζικούς λογαριασμούς και κάρτες. Τραγική φιγούρα στην ακροαματική διαδικασία ήταν ο γιος του θύματος, ο οποίος αμέσως μετά την κατάθεσή του, υπέστη νευρικό κλονισμό και μεταφέρθηκε επειγόντως με ασθενοφόρο στο Μαμάτσειο νοσοκομείο Κοζάνης.

Επίσης, κατέθεσε ένας συνάδελφος και επιστήθιος φίλος του θύματος. Στην  ακροαματική διαδικασία της προηγούμενης εβδομάδας είχε καταθέσει η χήρα του θύματος, ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία του δράστη της δολοφονίας του συζύγου της, ενώ κατέθεσαν ως μάρτυρες αρκετοί αστυνομικοί.

Υπενθυμίζεται ότι ο 32χρονος ειδικός φρουρός παραπέμφθηκε σε δίκη και προφυλακίστηκε με την κατηγορία της «ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία».


Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο κατηγορούμενος οδήγησε στις 10 Μαρτίου 2017 το θύμα σε αγρόκτημα της οικογένειας στην περιοχή Λεύκης Καστοριάς, έχοντας ως κίνητρο να του αποσπάσει χρήματα. Όταν όμως δεν του έδωσε χρήματα, ο κατηγορούμενος τον πυροβόλησε τρεις φορές με 45αρι πιστόλι και τον σκότωσε, πράγμα που ομολόγησε ο ίδιος την επόμενη ημέρα.

Το επταμελές μεικτό ορκωτό δικαστήριο Κοζάνης, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις από τη μέχρι τώρα πορεία της δίκης, αναμένεται να ολοκληρώσει την επόμενη Παρασκευή 2 Μαρτίου την ακροαματική διαδικασία, οπότε το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην έκδοση της ετυμηγορίας.

Για την επόμενη Παρασκευή απομένει η εξέταση δύο μαρτύρων, θα ακολουθήσουν οι αγορεύσεις συνηγόρου υπεράσπισης και Πολιτικής Αγωγής, καθώς και η αγόρευση του εισαγγελέα της έδρας, ενώ η ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου θα είναι ο επίλογος της δίκης για την πολύκροτη υπόθεση, που συγκλόνισε την τοπική κοινωνία της Καστοριάς και το πανελλήνιο.

Xρήστος Βήττας  e-ptolemeos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.