Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ανατροφή δίδυμων παιδιών

19 Φεβρουαρίου, 2018 by Σταματίνα

Το σωστό μεγάλωμα των διδύμων έχει ιδιαιτερότητες και απαιτούνται προσεκτικοί χειρισμοί σε ορισμένα θέματα. Το mother.gr συγκέντρωσε και καταγράφει αυτά που πρέπει να προσέξετε.

Για κανένα λόγο και με κανέναν τρόπο μην αφήσετε να εννοηθεί ότι συγκρίνετε το ένα με το άλλο. Μπορεί να γεννήθηκαν με ελάχιστα λεπτά διαφορά και να μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό, όμως παραμένουν διαφορετικές προσωπικότητες.

Να έχετε πάντα την ίδια συμπεριφορά και ίδια αντιμετώπιση απέναντι στα δίδυμα, αφού αγαπάτε και τα δυο το ίδιο, συν ότι είναι απαραίτητο να διατηρούνται ισορροπίες μέσα στο σπίτι.

Όσο… γλυκούλι και να είναι για εσάς ή τον περίγυρό σας ή όσο λεπτομέρεια και να φαντάζει στο μυαλό σας, δεν είναι καλό για τα παιδιά να τα ντύνετε με τα ίδια ρούχα. Είπαμε, πρέπει να τα αντιμετωπίζετε σα να είχατε δύο παιδιά που γεννήθηκαν διαφορετική στιγμή και όχι ως σιαμαία!

Να έχετε πάντα στο μυαλό σας να περνάτε χρόνο με κάθε παιδί ξεχωριστά, έστω κι αν είναι βολικό να ακολουθείτε πάντα κοινά προγράμματα. Το ίδιο άλλωστε δε θα κάνατε-έστω κάποιες φορές-αν δεν ήταν δίδυμα;

Αφήστε το καθένα να επιλέξει με τι θέλει να ασχοληθεί, έτσι ώστε να καταφέρει να αυτοπροσδιοριστεί χωρίς πίεση ή χειραγώγηση από εσάς.

 

 

 

 

 

newsbeast

loading…

This entry was posted on Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου, 2018 at 11:02 and is filed under ΓΥΝΑΙΚΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply