Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πώς φεύγουν τέσσερις συνηθισμένοι λεκέδες από το χαλί

16 Φεβρουαρίου, 2018 by Σταματίνα

Ένα από τα αντικείμενα του σπιτιού που λερώνονται συχνά τοχειμώνα είναι τα χαλιά. Όσον κι αν τα προφυλάσσετε ένα ατύχημα μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή και να δημιουργηθεί λεκές.

Δείτε παρακάτω πώς φεύγουν τέσσερις συνηθισμένοι λεκέδες από το χαλί…

Σοκολάτα ή λιπαρό φαγητό

Αρχικά ξύστε τον λεκέ με μαχαίρι και αφαιρέστε όσο περισσότερη ποσότητα μπορείτε. Στη συνέχεια καθαρίστε με απορρυπαντικό πιάτων και ξίδι και επιμείνετε στα σημεία που ο λεκές παραμένει.

Κερί

Για να αφαιρέσετε κερί που έπεσε στο χαλί σας βάλτε ένα νωπό ύφασμα επάνω στο σημείο όπου έχει πέσει. Φροντίστε ώστε το ύφασμα αυτό να μην αφήνει τριχούλες ή χνούδι. Περάστε το ζεστό σίδερο επάνω από το πανί. Το κερί θα κολλήσει επάνω στο ύφασμα.

Καφές

Φεύγει με τον ίδιο τρόπο που φεύγει και η σοκολάτα. Το μόνο που χρειάζεται είναι απορρυπαντικό πιάτων και ξίδι! Τρίψτε με ένα απορροφητικό πανί και αφήστε τη βρεγμένη επιφάνεια του χαλιού σας να στεγνώσει φυσικά.

Μανό

Το μόνο που χρειάζεται είναι πολύ λίγη ποσότητα ασετόν αφού το δοκιμάσετε πρώτα σε μια μικρή επιφάνεια του χαλιού για να δείτε αν ξεβάφει. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίγο οινόπνευμα.

 

 

 

 

 

newsbeast

loading…

This entry was posted on Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου, 2018 at 16:03 and is filed under ΓΥΝΑΙΚΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply